EYT yasalaştı mı, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT başvuruları ne zaman yapılacak?

EYT düzenlemesi konusundaki son dakika gelişmeleri emekli adaylarının gündemini meşgul ediyor. EYT’de yaş sınırının olmayacağının açıklanması sonrasında EYT’nin ne zaman resmi olarak yürürlükte olacağı sorusu gündemde tutulmaya başlandı. Peki EYT yasalaştı mı, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT başvuruları ne zaman yapılacak? Konu hakkında tüm soruların yanıtı haberimizde...

09.01.2023-11:19 - (Son Güncelleme: 09.01.2023-17:32) EYT yasalaştı mı, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT başvuruları ne zaman yapılacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi emekli olmayı arzu eden vatandaşlar başta olmak üzere milyonların gündemini meşgul ediyor. EYT’de en çok merak edilen konu olan yaş şartının olmayacağının açıklanması sonrasında EYT’nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği tarih heyecanla bekleniyor. EYT’nin ne zaman yasalaşacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki EYT yasalaştı mı, ne zaman yasalaşacak? 2023 EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı mı? EYT başvuruları ne zaman yapılacak?

EYT yasalaştı mı, ne zaman yasalaşacak?

EYT düzenlemesinin bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı’nın birinci gündem maddesi olması bekleniyor. Kabine Toplantısı’nda EYT ile ilgili olarak son gelişmeler ve düzenlemenin takvimi masaya yatırılacak.

EYT Yasalaştı Mı

EYT başvuruları ne zaman yapılacak?

Milyonların merakla beklediği EYT’de başvuruların ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı. Düzenlemenin ayrı bir teklif olarak Meclis’e sunulması ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başvuruların da başlaması bekleniyor.

EYT Yasalaştı Mı-1

EYT başvuru şartları neler?

EYT’den faydalanmak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte EYT başvuru şartları:

8 Eylül 1999 öncesinde sigorta kaydının bulunması,

5 bin prim gün sayısının tamamlanmış olması,

Erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl sigortalılık süresinin dolması

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal