Mevsimlere göre vitamin değerleri öne çıkan meyvelerde hangi ayın meyvesi hangisi? mevsimlere göre meyve tüketimi nasıl olmalı?
Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı yediğimiz yemeklerde ve aldığımız vitaminlerdedir. peki hangi mevsimde hangi meyve yenmelidir?
ocak ayında bol bol portakal, ayva, armut, elma ve greyfurt tüketilmeli.
Şubat ayında bol bol muz, portakal, greyfurt, ayva yemek iyidir.
Mart ayında nezle, grip hastalıklarına yakalanmamak için bu ayda elma ve muz tüketebilirsiniz.
Nisan ayında can eriği can yoldaşınız olsun ve bol bol tüketin.
Mayıs ayı gelince etrafi bir çilek, yeşil erik, malta eriği ve dut meyveleri tüketmeye önem verin.
Haziran ayında en lezzetli meyvelerden kiraz meyvesini patlayana kadar yiyebilirsiniz.
Temmuz ayında çekirdeğiniz kırıp yiyebileceğiniz kayısı, şeftali kavun iyi gelecektir.
Ağustos ayında kavun, kayısı, kırmızı erik, vişne, böğürtlen, incir, karpuz, mürdüm eriği.
Eylül ayı fındık, mürdüm eriği, kavun, üzüm, incir yemek için ideal mevsimler.
Ekim ayında özellikle ceviz, armut, greyfurt, mandalina, muz..
Kasım'da elma, üzüm, mandalina, nar, üzüm, ayva, trabzon hurması.
Aralık ayında portakal, nar, kivi, kestane, armut, ayvayı sık tercih edin.