Eygi'nin Katledilmesi Üzerine Avustralyalı Tanık Türkiye'de İfade Verecek

Avustralyalı tanık O'Sullivan, aktivist Eygi'nin ölümüyle ilgili ifadesini Türkiye'de verecek.

23.10.2024-00:31 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-00:31) Eygi'nin Katledilmesi Üzerine Avustralyalı Tanık Türkiye'de İfade Verecek

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Katledilmesi Üzerine Yeni Gelişmeler

İşgal altındaki Batı Şeria'da hayatını kaybeden aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi üzerine Türkiye'de önemli bir gelişme yaşandı.

Avustralyalı Tanık Türkiye'ye Geldi

İsrailli yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında, olayın tanığı olan Avustralyalı Helen Maria O'Sullivan Türkiye'ye geldi. O'Sullivan, Eygi'nin son anlarında yanında bulunuyordu.

Olayın Detayları

Yeryüzü Avukatları Derneği, Eygi'nin katledilmesi ile ilgili 'kasten öldürme' suçlamasıyla Türkiye'de suç duyurusunda bulunmuştu. O'Sullivan, Eygi’nin vurulmasının ardından İsrail’in ‘bu bir hata’ söylemlerini sert bir dille eleştirerek, bunun açık bir infaz olduğunu ifade etti.

O'Sullivan, ayrıca İsrailli yetkililerin diğer uluslararası gönüllüleri caydırmak istediğini vurguladı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermek üzere seyahat ettiğini belirtti.

Eygi'nin Hayatı ve Katledilmesi

Ayşenur Ezgi Eygi, barışçıl bir gösteri sırasında olay yerinde bulunan göstericilerin üzerine ateş açılması sonucunda ağır yaralanmış ve daha sonra hastanede hayatını kaybetmişti. Eygi'nin cenazesi, 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal