Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvurular başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı kaç? 2023 Evlilik kredisi veren bankalar

İlk kez evlenecek olan gençlere verilecek evlilik kredisi hakkındaki son dakika gelişmeleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Faizsiz olarak verilecek olan 150 bin TL evlilik kredisinin başvuru şartlarını öğrenmek isteyenler konu hakkında arama motorlarından araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvurular başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı kaç? İşte 2023 Evlilik kredisi veren bankalar…

17.12.2023-15:39 - (Son Güncelleme: 17.12.2023-15:39) Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvurular başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı kaç? 2023 Evlilik kredisi veren bankalar

Evlenmeye hazırlanan binlerce genç, geçtiğimiz haftalarda detaylarının açıklandığı faizsiz evlilik kredisi başvuruları ve şartları hakkındaki Son Dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Gerekli şartları sağlayanlara ödenecek olan 150 bin TL tutarındaki faizsiz evlilik kredisi ile ilgili yaş sınırı ve evlilik kredisi veren bankalar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Evlilik kredisi Ne Zaman verilecek, başvurular başladı mı? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı kaç? 

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler?

Aile ve Gençlik Fonu’nun Kurulması Hakkında Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Kredi, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacak. Aile ve Gençlik Fonu, yönetim kurulu tarafından yönetilecek.

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi yaş sınırı kaç?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı:

Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz.

Yaş şartı 18 -27 yaş gibi, ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek?

İlk kez evlenecek olan kişilere verilecek olan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurularının yeni yıla kadar başlaması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal