Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, kimler alabilir 2023?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz seçimlerde açıkladığı faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Vatandaşlar evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları için arama motorlarına yöneldi. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman yapılacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, kimler alabilir 2023? Soruların yanıtı haberimizde...

17.08.2023-17:45 - (Son Güncelleme: 17.08.2023-17:45)

İlk defa evlenecek olan gençler için verilecek olan evlilik kredisi hakkındaki Son Dakika gelişmeleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatlerinden birisi olan evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, Ne Zaman yapılacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları neler, kimler alabilir 2023?

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuru tarihi gündemde merak ediliyor. Faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Konunun Meclis’in mesaiye başlamasıyla beraber gündeme taşınması bekleniyor.

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi hakkında açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal