Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman çıkacak? 2023 faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler, yaş sınırı var mı?

Seçimleri Cumhur İttifakı’nın kazanması sonrasında AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesi içerisinde yer alan faizsiz evlilik kredisi hakkında yapılan araştırmalar arttı. Evlenmeye hazırlanan kişiler evlilik kredisi başvuruları, başvuru şartları, yaş sınırı gibi konuları öğrenmek için internete yöneldi. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman çıkacak? 2023 faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler, yaş sınırı var mı? İşte konu hakkında merak edilenler...

29.05.2023-17:17 - (Son Güncelleme: 29.05.2023-17:30)

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turun da geride kalmasıyla beraber AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesi içerisinde yer alan faizsiz evlilik kredisi yeniden gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, yeni evliliklerin teşvik edilmesi için Aile ve Gençlik Bankası üzerinden iki yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade seçenekleriyle 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceklerini duyurmuştu. Peki Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman çıkacak? 2023 faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları neler, yaş sınırı var mı?

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman çıkacak? 

Faizsiz evlilik kredisi konusunda gözler hükümete çevrildi. AK Parti’nin 2023 seçimleri için yayımladığı seçim beyannamesinin en dikkat çeken başlıklarından birisi olan evlilik kredisini verecek bankalar ve  başvuru tarihleri konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Evlilik Kredisi Başvuru


Evlilik kredisi ile ilgili merak edilen detayların önümüzdeki aylar içerisinde netleşeceği tahmin ediliyor. Faizsiz evlilik kredisinde yaş sınırı olacak mı?

Yeni evlenecek olan çiftler faizsiz evlilik kredisinde yaş sınırı olup olmadığı konusunda yoğun bir araştırmaya girişmişti. Ancak faizsiz evlilik kredisinde yaş sınırının olup olmadığı ile ilgili resmi detaylar henüz paylaşılmadı.

Faizsiz evlilik kredisi ne kadar?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal