Evi olmayanlara müjdeli haber: Konut kredisinde detaylar netleşmeye başladı

İlk kez konut almak isteyenlere devlet desteğiyle verilmesi planlanan konut kredisinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Yeni konut kredisinin Merkez Bankası ve BDDK ortaklığında gerçekleştirileceği öğrenildi. İşte detaylar...

15.08.2023-11:14 - (Son Güncelleme: 15.08.2023-17:32)

Fahiş kira artışlarına karşı çaresiz kalan vatandaşların yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası ve BDDK ortaklığında başlatılan yeni konut kredisi ile birlikte konut arzı artacak ve konuta erişim daha kolay hale gelecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konu ile ilgili Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışma yürüttüğünü belirterek, konut arzını artıracak adımlar atılacağını söyledi.

Hem konut arzı artacak hem de konuta ulaşım kolaylaşacak

Fahiş kira fiyatları için bir yandan konut arzını artırıcı adımlar atılırken bir yandan da konuta erişimi kolaylaştırarak vatandaşı uygun koşullarda ev sahibi yapacak yeni uygulamalar gündeme geliyor. Böylelikle bir taşla iki kuş vurulacak.

Yeni Konut Kredisi

Detaylar netleşiyor

Sabah'ta yer alan habere göre; İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisi geliyor. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde çeşitli kampanyalar yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile yaptığı buluşması kapsamında düzenlemenin ipuçlarını verdi.

Merkez Bankası ve BDDK ortaklığında gerçekleştirilecek

İlk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu konuda Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz." dedi.

Vade sayısı düşük faizle beraber 10 yılı aşacak

Kamu bankaları nezdinde 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde yapılacak bir düzenleme üzerinde durulduğu bildirildi. Sıfır ve ikinci el konutlar için geçerli olması beklenen kampanyada detaylar daha sonra belli olacak.

Sektör temsilcileri hem sıfır konutların hem de ikinci el konutların kampanyaya alınmasının inşaat sektörü için bir avantaj olacağını vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal