Evde simit nasıl yapılır? Evde kolay ve pratik sokak simidi tarifi

Sokak simitlerinin çıtır çıtır olması üzerine lezzet farklarının bulunması halinde vatandaşlar sokak simidi nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaya başladı. Simit çeşitleri nelerdir? Sokak simidi evde nasıl yapılır? Evde kolay simit tarifi haberimizde

22.04.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-09:26)

Az malzeme ile yapılan simit tarifleri vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Evde en iyi ve en kolay simit tarifleri ise internet üzerinden en çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Sokak simitlerinin lezzeti, çıtırtısı ve görünüşü farklı olurken bunun püf noktaları araştırılıyor. Ev yapımı sokak simidi için susamlı simit tarihi haberimizde

Sokak simidi tarifi malzemeleri

-Bir bardak ılık su

-Bir paket instant maya

-İki - iki buçuk su bardağı un (varsa simitlik un)

-Bir tatlı kaşığı tuz

-Bir tatlı kaşığı toz şeker

-Bir çay bardağı sıvı yağ

Simitleri bulamak için simit sosu tarifi

İki yemek kaşığı sıvı pekmez + yarım çay bardağı su + bol susam

Evde simit yapımı

Sokak simidinin yapılışı

-Öncelikle simit hamuru hazırlanırken iki bardak un elenerek yoğurma kabına alınır ve üstüne kuru maya koyularak şeker, tuz ve sıvı yağ eklenir.

-Yoğurulmaya hazır olan karışımın içine dikkatli şekilde azar azar ılık su ilave edilir. Kıvamını tutturana kadar un eklemesi yapılabilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde üzerine kapatılarak dinlenmeye bırakılır. 1-2 saat mayalanması gereken hamurun şişmesi beklenir.

- Hamurun büyüdüğü görüldüğünde limon büyüklüğünde parçalara bölünerek elle ileri geri yuvarlamak suretiyle bir parmak genişliğinde şerit haline getirilir. Fırıncıların fitil dediği şerit halindeki hamur tezgah üzerindeyken her iki ucu farklı yönlere burulur. İki uç bir araya getirildiğinde hamurların birbirine dolanarak örgü haline geldiği görülür. Tekrar tezgah üzerine alınan örgü şeklindeki hamurun uçları elle bastırılıp birleştirilerek halka haline getirilir ki buna fırıncılar "bağlamak" der. -İç yumuşaklığı ve dış çıtırlığı dengesi sokak simit tarifinin bir vasfıdır. Ancak çıtırlık ağır bassın istenirse simitler olabildiğince ince rulolar haline getirilip sarılmalıdır.

Bu şekliyle simit hamuru önce sulandırılan pekmeze iki taraflı olarak batırılır, kevgir yardımıyla süzdürülür. Ardından bolca susam bulunan bir kaba yine iki taraflı batırılır. Susamları hafif kavurmak lezzet ve kokularını daha belirgin hale getirecek olsa da kavurmadan da gayet güzel olur.

- Tepsiye yapışmaması ve kolay çıkarılması için yağlı kağıt serilen tepsinin üzerine hazırlanan simitler konulur. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına sürülerek pişmesi beklenir. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal