Evde Şeftalili Dondurma Nasıl Yapılır? Şeftalili Dondurma Tarifi

Yaz sıcağının hararetini dindiren dondurmayı hepimiz çok severiz. Özellikle meyveli olanları tam bir damak şölenidir. Peki evde kendi dondurmanızı yapmaya ne dersiniz? Hem de şeftali aromalı... İşte evde şeftalili dondurma yapma tarifi.

27.06.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-14:27)

Genç yaşlı farketmeksizin herkesin vazgeçilmezi olan dondurmayı evde kendiniz denemeye ne dersiniz? İşte size harika bir dondurma tarifi...

ŞEFTALİLİ DONDURMA 

MALZEMELER  

8 adet şeftali

- 200 ml krema

- 1 su bardağı şeker

- 1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

- Küçük bir sos tenceresine krema ve şekeri koyup orta ateşte pişirmeye başlayın.

- Şeker eriyince yumurta sarısını temperleyerek kremaya ekleyin. Yani önce yumurta sarısını çırpın ve pişen kremadan azar azar yumurtaya katıp ısıları eşitleyip sos tenceresine koyun.

- Yıkayıp kuruladığınız şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartın ve kabaca doğrayın.

- Doğradığınız şeftalileri mutfak robotunda çekin.

- Sonra hazırladığınız kremalı karışımı ekleyip bütün malzemeler homojen bir biçimde karışıncaya dek karıştırın.

- Hazırladığınız dondurma karışımını mutfak robotunun haznesiyle beraber buzluğa koyun ve 30 dakika kadar bekletin.

- Hafif soğuyan karışımı buzluktan çıkarttıktan sonra tekrar robottan geçirip buzluğa koyun.

- Bu işlemi dondurmanız kıvam alıncaya dek her yarım saatte bir tekrarlayın.

- Kıvam alma süresi miktara ve kaba göre farklılık gösterecek, bu tarifte 6 saat sürmüştür.

- Mutfak robotunuz bulunmuyorsa dondurma karışımını geniş bir borcama koyup her 30 dakikada bir kaşıkla karıştırarak da yapabilirsiniz.

- Dondurmanız hazır hale geldiğinde ister külahta ister tabakta, dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal