Yediden yetmişe herkesin sevdiği patates kızartması en çok evde güzel. Hızlı ve pratik yoldan patates kızartmak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
MALZEMELER
Patates
sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
İlk olarak istediğiniz kadar patatesin kabuklarını soyun, ardından ince ince dilimleyin.
Fritözünüz mevcutsa fritöze sıvı yağınızı döküp çalıştırın ve yağı kızarttıktan sonra patatesleri atın.
Eğer fritözünüz bulunmuyorsa, tavaya ya da kızartma tencerenize patateslerin üstüne çıkacak biçimde ayarlayarak yağı dökün.
Yağın güzelce kızmasını bekleyin ve daha sonra patatesleri atın.
İlk 2 dakika hiç karıştırmamaya özen gösterin.
Çünkü patatesleriniz ezilip kırılabilir. Önemli nokta, yağın güzelce kızarmasını beklemektir.
Yağ yeterli sıcaklığa erişmediyse patatesleriniz yağ çeker ve çıtır çıtır hale gelmez.
Patatesleriniz kızarmaya başlayınca da bir iki kez karıştırıp servis tabağınıza koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.