Evde Mısır Nasıl Haşlanır? Süt Mısırını Sadece 20 Dakikada Pişirin

Yaz aylarında her köşe başında gördüğümüz mısırcılardan mısır almayanımız yoktur. Yazın en gözde besini olan ve kokusuyla iştahımızı kabartan sütlü mısırı evinizde yapmaya ne dersiniz? Sütlü mısırı evde sadece 20 dakikada haşlayabilmenizin püf noktaları.

17.06.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-11:11)

Görme bozukluğundan daha birçok hastalığa deva olan haşlanmış mısırı kendi evinizde pişirmeye ne dersiniz?

HAŞLANMIŞ MISIRI TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 tane Mısır
2 küp şeker
1 bardak süt
2 litre su
Mısırın en iç kabukları
Düdüklü tencere

YAPILIŞI  

Aldığınız mısırları yapraklarından ayırın. Ardından düdüklü tencereye iyice yerleştirin. Bu adımda dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.

Mısırdan ayırdığınız yaprakları tencerenin içine mısırların arasına yerleştirin.

Üzerini iki parmak geçecek biçimde su ekleyin. Küp şekerleri kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa koyun.

En az 1 saat süreyle pişmesini sağlayın.

Not: Pişerken suyuna sakın tuz eklemeyin yoksa mısırlarınız sertleşir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal