Evde kolay ve pratik bir şekilde lokma yapmaya ne dersiniz? Karantina günlerinde üzerine ister tarçın, ister pudra şekeri isterseniz de çikolata sosu dökerek yiyebileceğiniz lokma tarifini sizin için derledik. İşte lokma yapmak için gerekli olan malzemeler ve yapılışı...
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Unu geniş bir kabın içerisine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Kuru maya ve toz şekeri de ilave edin. Ilık suyu da ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde etmeniz gerekir. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın. Hamur mayalanırken şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince üzerine limon suyunu da ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra sıkma torbasına aktarın. Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurunuzdan küçük toplar keserek kızgın yağın içerisinde kızartın. Kızan lokmaları kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içerisine atın. 10 saniye kadar şerbetin içerisinde bekletin. Daha sonra isteğinize göre üzerine tarçın, pudra şekerine veya çikolata sosu dökebilirsiniz. İşte bu kadar! Afiyet olsun…