Evde lezzetli ve pratik laz kızı böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta laz kızı malzemeleri ve tarifi

Gelinim Mutfakta programında yarışmacıların hazırlamaya çalıştığı laz kızı böreği tarifi izleyenler tarafından merak edildi. Peki Evde lezzetli ve pratik laz kızı böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta laz kızı malzemeleri ve tarifi…

16.01.2024-17:00 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:00) Evde lezzetli ve pratik laz kızı böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta laz kızı malzemeleri ve tarifi

Ekranların sevilen programı Gelinim Mutfakta’da günün hazırlanması gereken tarifi Karadeniz lezzetlerinden laz kızı böreği oldu. Laz böreği tatlısının yeniden yorumlanmış hali olan laz kızı böreği tarifi ve malzemeleri programı izleyenler tarafından oldukça merak edildi. Bizler de en lezzetli ve pratik laz kızı böreği tarifine haberimizde yer verdik.

Evde lezzetli ve pratik laz kızı böreği nasıl yapılır?

Evinizde lezzetli ve pratik olarak hazırlayabileceğiniz laz kızı böreği için gerekli malzemeler ve tarif işte şu şekilde:

Malzemeler

Pazılı Harcı İçin;

Yarım kilo pazi 

1 adet kuru soğan 

Yarım su bardağı mısır 

1 tatlı kaşığı karabiber 

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

3 yemek kaşığı sıvı yağ 

1 yemek kaşığı salça 

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin; 

Çörek otu

Laz Kızı Böreği

Laz kızı böreği tarifi

Hamur yoğurma kabında, un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde etmek için azar azar un ilave ederek yoğurun. Hamuru nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin.

Pazılı harç için sebzeleri iyice yıkayıp kurulayın. Soğanı ve pazıyı ince küp şeklinde doğrayın. Tavada yağı ve salçayı kavurarak renk almasını sağlayın. Ardından pazıyı ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Son olarak baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, ocaktan alın, mısırları ilave edip karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp una bulayarak açın. Açtığınız hamurları tepsi boyutuna göre düzenleyin. Her bir yufkayı bir bez üzerinde havalandırın. Hamurun üzerine sürmek için malzemeleri karıştırıp hazırladığınız sosu sürün.

Pazı harcını hamurun üzerine serpiştirin ve isteğe bağlı olarak rulo şeklinde sararak tepsiye yerleştirin veya açtığınız hamurları üzerine örterek pişirin. Kalan sostan da hamurların üzerine sürün ve en üste çörek otu serpiştirin.

Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcakken dilimleyip servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal