Evde Kendiniz Yapabilirsiniz: Badem Sütü ve Un Tarifi!

Son dönemlerde özellikle laktoz-intoleransı olanlar ve vegan beslenenler için lezzetli bir içecek haline gelen badem sütünü evde kendiniz yapabilirsiniz. Aynı zamanda yaptığınız sütten, badem unu da elde edebilirsiniz. Başlayalım...

30.01.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-14:22)

Sabah kahvaltılarınızı, içtiğiniz kahveleri veya yaptığınız tatlıları lezzetlendirecek badem sütü ve ununu evde kolaylıkla kendiniz yapabilirsiniz. İşte tarifi...

BADEM SÜTÜ YAPILIŞI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 4 su bardağı içme suyu (miktarını tercihinize göre değiştirebilirsiniz)
  • Tatlandırmak için tercih ederseniz bal, pekmez, kakao, tarçın, vanilya...

NASIL YAPILIR?

Çiğ bademleri 1 dakika boyunca kaynar suda bekleterek kabuklarının yumuşamasını sağlayın. Daha sonra kabuklarından ayırıp soğuk suda en az 12 en fazla 24 saat boyunca bekletin. Daha sonra süzülmüş su ve kabuksuz bademler tekrar birleştirilerek blenderdan geçirin. Üzerine 1 bardak daha su ekleyerek karıştırın. İnce bir süzme bezi veya tülbent yardımıyla bademleri süzün. Badem sütünün içine aroma vermesi için tarçın veya vanilya ekleyebilirsiniz.

BADEM UNU YAPILIŞI

Badem sütünüzü süzdükten sonra geriye kalan badem tortusunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sererek kısa süre fırınlayın. Kurumuş tortuyu blenderdan geçirerek un haline getirebilirsiniz. Badem ununuz hazır, kurabiye ve keklere lezzet ve sağlık vermek için sizi bekliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal