Evde Çiçek Coşturan Nasıl Yapılır?

Çiçek bakımında önemli bir yere sahip olan çiçek coşturanları doğal yöntemler ile elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte kimyasal içermeyen birbirinden faydalı olan çiçek coşturan tarifleri…

04.01.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-15:56)

Haşlanmış yumurta suyu, sardunya ve menekşe başta olmak üzere birçok çiçek türü için idealdir. Çiçeklerinize eğer haşlanmış yumurta suyu verirseniz çok daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlarsınız. Yumurta suyunun sıcak olmamasına özen gösterin. 

Çiçek bakımında kullanılan doğal yöntemlerden biri de yosundur. Yosunun çiçek coşturan etkisinden faydalanmak için; ilk olarak denizden topladığınız yosunu bol su ile güzelce yıkayıp ardından bol suyun bulunduğu kapaklı bir kabın içine koyun. Yosunu bu suyun içerisinde 1,5 ila 2 ay kadar muhafaza edin. 2 ayın sonunda tertemiz olan yosunu içme suyu ile spreyleme şeklinde sulayıp yosunu bitki toprağına ilave edin.

Yumurta kabuklarını da çiçek bakımı için oldukça önemlidir. Kabukları ufak parçalar haline getirdikten sonra saksıdaki toprak ile harmanlayın. Bu kabuklar doğal ilaç görevi görerek haşereleri de çiçeklerinizden uzak tutar.


MEYVE VE SEBZE KABUKLARIYLA ÇİÇEKLERİNİZİ COŞTURUN!

Meyve ve sebze kabuklarının çiçekleriniz için faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Çiçekleriniz için meyve ve sebze kabuklarını değerlendirmek için yapmanız gerekenler çok basit. Kabuklar henüz taze iken uygun bir kapta biriktirin ardından da üstlerini geçecek kadar kaynar su ilave ederek kabukları en az 12 saat en fazla ise 24 saat boyunca bekletip süzün. Çiçeklerinizi bu su ile suladığınızda daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.


Bitkiler ve çiçekler için oldukça besleyici olan haşlanmış sebze suyu içerdiği vitamin, mineral ve bileşenlerle çiçeklerinizin hızlı bir şekilde büyümesine fayda sağlar.

DOĞAL GÜBRE NASIL YAPILIR?

Muz kabuğu, fasulye ve balık karışımı ile çiçekleriniz için doğal bir gübre yapabilirsiniz.  Bu karışım içerdiği bileşenlerle çiçeklerin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Karışımı hazırlamak için; ilk olarak 30 ila 40 adet fasulye, bir adet muz kabuğu ve bir adet küçük balığı (örneğin hamsi veya sardalya) uygun bir tencereye ekleyin ardından da malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Fasulyeler yumuşadığında haşlama işlemi tamamlanmış demektir. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirerek püre haline getirin. Elde ettiğiniz bu püreyi bitki ve çiçeklerin toprağına ekleyebilirsiniz böylelikle çiçekler ihtiyaç duyduğu potasyum, azot ve fosfora kavuşur.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal