Evde bakım parası yatan iller 9 Nisan 2022 Cumartesi - Evde bakım maaşı sorgulama

Bakıma muhtaç olan vatandaşlar evde bakım maaşı sorgulama işlemleri ve 9 Nisan 2022 Cumartesi gününde evde bakım parası yatan illerin hangileri olduğunu gündemlerine taşıdı. Evde bakım parası hakkında merak edilenler haberimizde...

08.04.2022-23:30 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-23:30) Evde bakım parası yatan iller 9 Nisan 2022 Cumartesi - Evde bakım maaşı sorgulama

Türkiye’de yaşamına devam etmeye çalışan binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş evde bakım maaşı konusundaki son gelişmeleri büyük bir titizlikle devam ettiriyor. Nisan ayında yatacak olan evde bakım maaşlarının hangi iller için geçerli olduğu ise insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor.

Evde bakım parası yatan iller 9 Nisan 2022 Cumartesi

Nisan ayının evde bakım parasının yatırılacağı tarih konusunda henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Ödemelerin 15 Nisan’dan önce yatırılması beklenmiyor. Bu haberle birlikte evde bakım parası sorgulama işlemleri insanların yeni merak konuları olduk.

Evde bakım parası sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım parası almak için gerekli başvuru ve sorgulama işlemlerini tamamlayan vatandaşlar evde bakım parası sorgulama işlemleri hem SMS yoluyla hem de E-Devlet sistemi yoluyla yapabilmektedirler.

SMS ile sorgulama yapmak isteyenlerin telefonlarının mesajlar bölümüne girerek ‘’BAKIYE’’ yazıp ‘’4747’’ numarasına SMS olarak göndermeleri halinde evde bakım parası sorgulamalarını yapabilirler. SMS bedeli olarak 1 SMS ücreti kullanıcıdan tahsil edilecektir.

evde bakım parası

Evde bakım maaşı sorgulama işlemlerini E-Devlet sistemi üzerinde yapacak olan kişilerin yapmaları gereken işlemler ise şu şekilde:

- E-Devlet’e giriş yapılır

- E-Devlet ana sayfasına ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’’ yazılır.

Evde bakım maaşı şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı evde bakım maaşı hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin sağlamaları gereken bazı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar:

- Gelirin düşük olması

- Bakıma muhtaç olmak

- Engelli olduğunu kanıtlayan sağlık raporu

Evde bakım maaşı almak için bu şartları sağlayan kişiler kendilerine en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmelidir.

Evde bakım maaşı engelli olan vatandaşın bakımını sağlayan kişilere ödenmektedir. 2022 yılında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zamla birlikte 1.798 TL olan evde bakım maaşı 2.706 TL’ye çıkarılmıştır. Evde bakım maaşının miktarı ve şartları başvuru yapan hanenin fert sayısına göre değişiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal