Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Yaşlı veya engelli olup bakıma muhtaç duyan vatandaşların yakınlarına her ay ödenen evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Tüm gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapacağı açıklamaya çevrildi. Peki Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

06.06.2024-17:35 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-17:35) Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay gerekli şartları karşılayan yaşlı veya engelli vatandaşlara ödediği evde bakım maaşı ödemeleri hakkındaki son gelişmeler ihtiyaç sahipleri ve yakınları tarafından takip ediliyor. Genellikle ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplarda olan evde bakım maaşı ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplarda olup olmayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024?

Evde bakım maaşının Kurban Bayramı öncesinde yatırılıp yatırılmayacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın en geç gelecek hafta konu hakkında resmi bir duyuru yapması bekleniyor. 

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatar mı 2024? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı, engelli bireylerin yaşadığı yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvurarak alınabilir. Bu maaşı alabilmek için öncelikle gelir kriterlerine uygun olunması gerekmekte ve bakıma muhtaçlık durumunun belgelenmesi gerekmektedir. Ayrıca, sağlık kurulu raporu da gereklidir.

Evde bakım maaşı sorgulaması için e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası kullanılabilir. Buradan T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak ödeme bilgileri sorgulanabilir. Ayrıca, sorgulama işlemi SMS yoluyla da yapılabilmektedir. "BAKIYE" yazıp 4747'ye SMS göndererek evde bakım parası bilgilerine ulaşmak mümkündür.

Evde bakım maaşı alma şartları neler?

Evde bakım maaşı, ağır engelli bireylerin temel ihtiyaçlarını tek başlarına karşılayamadığı durumlarda verilmektedir. Tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar bu destekten faydalanabilirler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal