Evde Avokadolu Vejetaryen Sushi Nasıl Yapılır?

Evde vejetaryen sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Her sushinin içerisinde çiğ balık var mıdır? Sushi sağlıklı bir alternatif mi? Vejetaryanlar için avokadolu sushi nasıl yapılır? İşte avokadolu sushi tarifi…

02.06.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-10:05) Evde Avokadolu Vejetaryen Sushi Nasıl Yapılır?

Sushi denilince aklımıza çiğ balık geliyor. Dışarıda çok yüksek fiyatlara sushi yemek yerine evde de sushi yapabilirsiniz. Vejetaryen olanlar ve balık tercih etmeyenler için evde vejetaryan sushi tarifimiz sizlerle.

MALZEMELER

  • Beyaz pirinç (büyük taneli olmamalı)
  • Somon füme
  • Nori
  • Pirinç Sirkesi
  • Avokado (yumuşamış olmalı)
  • Zencefil turşusu
  • Bambu mat (sushiyi sarmak için kullanılacak)

SUSHİNİN PİRİNCİ NASIL PİŞİRİLİR?

  • Pirinçleri iyice yıkayıp yarım saat suda bekletin. 1 bardak pirince 1,5 kap su ölçüsüyle kısıt ateşte pişirin.
  • Sushinin içinde ki pirinçte tuz ve yağ olmamalı.
  • Pirinçler suyunu iyice çekince tenceren alıp bir tabağa soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra üzerine pirinç sirkesi dökerek iyice karıştırın. Yanına soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.

AVOKADOLU VEJETARYEN SUSHİ NASIL HAZIRLANIR?

Bambu matın üzerine nori yosununu ve pirincini yerleştirin. Avokado dilimlerini uzunlamasına kesin ve pirincin üzerine koyun bambu matınızı yuvarlayarak rulonuzu sarın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal