Ev Yapımı Patlıcan Cipsi Tarifi

Atıştırmalıkları seviyor ancak sağlıksız olanlardan uzak durmak isteyenlerdenseniz harika bir patlıcan cipsi tarifimiz var. Evde hazırlayacağınız cipsi hem kendiniz hem çocuklarınız afiyetle yiyebilir. İşte patlıcan cipsi yapımı ve malzemeleri.

21.08.2019-13:45 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-13:27) Ev Yapımı Patlıcan Cipsi Tarifi

Ev yapımı cipsleri bir çeşni, sarımsak sosu, tartar sosu ve bir domates sosu ile birleştirebilrisininz. Lezzetini çoğaltmak ve daha sağlıklı bir versiyon yapmak için tarifimze kulak verin.

PATLICAN CİPSİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 orta boy patlıcan (500 g)
  • 1 su bardağı buğday unu (120 g)
  • 2 yemek kaşığı tuz (30 g)
  • 1 yemek kaşığı biberiye tozu (15 gr)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 1 su bardağı soda (250 ml)
  • Kağıt havlular

Hazırlanış:

  1. Öncelikle patlıcanları güzelce yıkamalısınız. Ardından onları çok ince dilimler şeklinde kesin.
  2. Ardından tuzu ve biberiyeyi küçük bir kasede karıştırın.
  3. Patlıcan dilimlerini sodaya yatırın. 20 dakika beklettikten sonra suyunu süzdürün ve bir tabağa sıralayın.
  4. Zeytinyağını bir tavaya koyduktan sonra orta ateşte ısıtın.
  5. Sonrasında her patlıcan dilimini una batırın ve kızarana dek kızartın.
  6. Patlıcanı kızartmayı bitirince, yağını süzdürün veya kağıt havluya alın.
  7. Son işlmede, bir tabağa yerleştirin ve üstüne tuz ve biberiye karışımını serpiştirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal