EURO 2024’te yenilikler üst üste gelecek: Bağlantılı top teknolojisi ilk kez uygulanacak

Almanya’da 4 gün sonra başlayacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) bağlantılı top teknolojisi sistemi ilk kez hayata geçirilecek. İşte turnuvada kullanılacak teknolojiler hakkında bilgiler…

10.06.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:27) EURO 2024’te yenilikler üst üste gelecek: Bağlantılı top teknolojisi ilk kez uygulanacak

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, maçlar sırasında Video Yardımcı Hakem (VAR), yarı otomatik ofsayt sistemi, gol çizgisi ve bağlantılı top teknolojisi gibi son teknoloji ürünleri kullanılacak.

EURO 2024’te yeni teknolojiler devreye girecek

NTV’de yer alan habere göre; futbol dünyasında hızla yer edinen teknolojik yenilikler, bu kez EURO 2024'te hakemlerin işini kolaylaştıracak. Özellikle, futbol sahalarının en tartışmalı teknolojisi olan VAR sistemi, maçların seyrini değiştirebilecek kritik anlarda devreye girecek.

EURO 2024’te yenilikler üst üste gelecek: Bağlantılı top teknolojisi ilk kez uygulanacak

VAR sistemi, maçlarda görev yapacak bir VAR, iki Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR) ve üç video operatörü ile Leipzig'deki uluslararası yayın merkezinden yönetilecek. Bu sistem sayesinde, gol, ceza sahasındaki pozisyon, kırmızı kart ve yanlış oyuncuya kart gösterilmesi gibi kritik durumlar hızla analiz edilecek ve hakem kararları desteklenecek.

Ayrıca, EURO 2024'te ilk kez kullanılacak olan bağlantılı top teknolojisi, hakemlere anlık veri aktarımı yapacak. Bu yenilik sayesinde, ofsayt pozisyonlarının belirlenmesi daha hızlı ve doğru olacak, maç içindeki kararlar daha sağlam temellere dayanacak.

Gol çizgisi teknolojisi ise, maç sahalarına kurulan sistemlerle kaleye atılan gollerin geçip geçmediğini anında belirleyecek. Bu sistem, kalelere yerleştirilen 7 kamera sayesinde topun kontrol yazılımıyla takip edilerek, hakemlere anlık olarak bilgi verecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal