Etli nohut nasıl yapılır? Tadı damağınızda kalacak lezzetli ve pratik etli nohut tarifi

Baklagiller yemeği deyince akla gelen nohut birçok kişini favori yemekleri arasında bulunmaktadır. Türk mutfağından önemli bir yeri olan nohut yemeğinin etlisi ise parmak yedirten cinsten olmaktadır. İşte, etli nohut tarifini merak edenler için detaylar haberimizde yer almaktadır. Etli nohut nasıl yapılır? Etli nohut malzemeleri nelerdir?

13.06.2022-20:57 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-20:57) Etli nohut nasıl yapılır? Tadı damağınızda kalacak lezzetli ve pratik etli nohut tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti haline gelen etli nohut kolay gibi görülse de tecrübe isteyen bir yemektir. Herkesin severek tükettiği nohutlar için tarifler araştırılmaya başlandı. Lezzetiyle yok artık dedirtecek etli nohut tarifi siz değerli okurlarımızla paylaşıldı. İşte etli nohut yapılışı hakkında detaylar haberimizde

Etli nohut malzemeleri

600 gr nohut

200 gr kuşbaşı et

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Etli nohut tarifi

Etli nohut yapılışı

Öncelikle bu yemeğe yapmaya bir gün önceden karar vermenizde yarar var. 1 gece önceden suya ıslatılan nohutlar ertesi gün yemek yapmak için kullanılır. Kuşbaşı şeklinde doğranan etler tencereye alınırken soğan ve salça başka bir tavada kokusu çıkana kadar pişirilir. Ardından pişen etler ve soğan ve salça karışımı aynı tencereye alınarak iyice harmanlanır. Nohutlar ilave edildikten sonra üzerine nohutları geçecek kadar su ilave edilir. Pişmeye bırakılan etli nohutlar dikkatli şekilde kontrol edilir. Yumuşayan nohutlar sonrasında yemeğin altı kapatılarak servise hazırlanır. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal