Urfa usulü etli çiğ köfte tarifi, etli çiğ köfte tarifi Adıyaman, etli çiğ köfte tarifi, etli çiğ köfte nasıl yapılır Antep usulü, 10 kişilik etli çiğ köfte tarifi ile ilgili detaylar haberimizde...
ETLİ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ
Herkesin sevdiği çiğ köfte uzun zamandır popülerliğini koruyor. Her köşe başına açılan dükkanlar bunun kanıtı gibi. Evde etli çiğ köfte tarifini sizin için hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
URFA, ANTEP VE ADIYAMAN USULÜ ÇİĞ KÖFTE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 250 gramyağsız kıyma
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı su
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 1 adet limon
- 1/2 çay bardağı acı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
- Kuru soğanı ve sarımsakları ince doğrayın. Limon kabuğunun sarı kısımlarını ince parçalar halinde kesin.
- Çekirdeklerini çıkartıp, gelişigüzel doğradığınız kırmızı sivri biberi mutfak robotundan geçirin. Taze soğanları ve maydanozu çok ince kıyın.
- İki defa çekilmiş olan yağsız kıymayı çiğ köfte tepsisine alın ve içerisine doğramış olduğunuzd kuru soğan ve sarımsak, biber salçası, domates salçası, limon kabuğu parçaları, tuz, karabiber, kimyon ve acı kırmızı toz biberi ekleyin.
- Bütün malzemeleri iyive yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra 1 saat bekletin.
- 1 saat bekelttiğiniz çiğ köftenizin içerisinden limon kabuğu parçalarını çıkartın ve ince bulguru ekleyin. Uzun bir süre yoğurmaya devam edin.
- Kuruyan bulgura rendelenmiş domates ve kırmızı sivri biberi ekleyip devam edin.
- Taze soğan ve maydanozları ilave edin. Zeytinyağı ya da isteğe göre yarım çay bardağı suyu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.
- Şekil vermiş olduğunuz çiğ köfteleri yeşilliklerle birlikte servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.