Etli Barbunya Nasıl Yapılır? Etli Barbunya Tarifi

Ana yemekler arasında sayılabilecek etli barbunya, vitamin dolu besinlerden. Etli barbunya yaparken nelere dikkat edilir? Etli barbunya nasıl pişirilir? Sofralarınızı şenlendirecek enfes tarifi sizler için derledik.

04.07.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-12:35)

Vitamin açısından oldukça besleyici olan barbunyayı etli yemek şekline denemediyseniz bu tarif tam size göre.

ETLİ BARBUNYA TARİFİ

500 gram barbunya

250 gramdana kuşbaşı eti

1 adetkuru soğan

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığızeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Barbunyaları ayıklayın ve iyice yıkayıp bir kenara alın.

Yemeklik doğranan kuru soğanı, tencereye alıp kızdırdığınız sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Sonrasında eti ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.

Etler kavrulduktan sonra salçaları katın ve salçanın kokusunu çıkarın

Son olarak barbunyaları ekleyip 1-2 kez karıştırıp, üstlerine geçecek kadar sıcak su ilave edin

Tuzunu ve baharatını da katp, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve bu şekilde barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal