Meditasyon yapmanın insanın bedeninde ve zihnindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Olduğundan daha fazla etkili bir meditasyon yapmanın yolları var.
RAHATLATICI BİR ÇAY İÇİN
Çay ve meditasyon bir bütün gibidir. Zen meditasyon ritüellerinin bir parçası olan Çay Seremonisi'ni sizde duymuşsunuzdur. Japonya'nın bu törensel çay ikramını yapılacaklar listesine ekleyip meditasyon öncesi için kendi coğrafyamızdan kolayca ulaşabileceğiniz çay çeşitlerini içebilirsiniz. Öncelikle içecek tercihiniz sakinleştirici bitki çaylarından yana olmalı yani kafein ve tein içeriğine sahip çayları içmemelisiniz. Damak tadınıza göre adaçayı, yeşil çay, ya da pek çok bitki karışımını bir arada içmek için tercih edebilirsiniz.
KOKULARDAN DESTEK ALIN
Doğadan gelen kokuların meditasyona etkisi çeşitli kültürlerin geleneklerinde olduğu gibi bilim insanlarının da mercek altına aldığı konulardan biridir. Mekanı negatif enerjilerden arındırdığına inanılan adaçayı tütsüsü ile yalnızca meditasyon için değil dilediğiniz her an evinizin enerjisini arındırmada fayda sağlayacaktır. Odaklanmak, sakinleşmek, neşelenmek gibi bir öncelik belirleyerek seçtiğiniz uçucu yağı buhurdan yardımıyla bulunduğunuz ortamı daha fazla etkin hale getirebilirsiniz.
NİYETİNİZE DİKKAT VERİN
Meditasyon yalnızca anlık bir rahatlama için değil, düzenli bir şekilde yapıldığında yaşamınızı dönüştürmek için destek alabileceğiniz bir deneyimdir. Bu amaçla öncelikle kendinize, hayatınıza neyi çekmek istediğinizi sorup dürüstçe cevaplamanız gerekir. Ayrıca odaklandığınız bu konuyu yalnızca meditasyon yaptığınız zaman dilimine değil her anınıza katmak için bazı objelerden yardım alarak yapabilirsiniz.
TİBET ÇANAĞI'NIN TİTREŞİMİ İLE DENGELENİN
Batı’da Tibet, Zen veya Himalaya 'Singing Bowls', Japonya’da 'Suzu gong' olarak bilinen Tibet çanakları günümüzde Doğu tıbbının değerinin anlaşılması ile ülkemizde de dikkat çekmeye başladı. İlk örnekleri Buda döneminde yani yaklaşık 2500 yıl önce yapıldığı bilinen bu kaseler Buda öğretileri ile beraber Hindistan'dan Tibet'e gelmiştir. Meditasyonu derinleştirmek ve aydınlanma sürecinde destek amacıyla kullanılmaya başlanmış olan Tibet kaselerine vurulduğunda çıkardığı titreşimlerin, beyin dalgalarını Teta seviyesine indirdiği ve vücudun hücreleri arasındaki enerji bozukluğunu dengelediği belirlenmiştir.