Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek tatlısı, hem şerbetli bir tatlı olsun hem de sütlü olsun diyenler için bir numaralı tatlıdır.

03.07.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:19) Etimek Tatlısı Tarifi
İkisinin buluştuğu, hafif, yapımı kolay bu tarif için;

Malzemeler:

• 10 adet etimek
• 4 su bardağı süt
• 3 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 çay kaşığı vanilya
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket toz krem şanti
• 2 tatlı kaşığı kadar tarçın
• Şerbeti için:
• 1.5 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

Etimek tatlısının muhallebisini hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bir tencereye, 3 su bardağı sütü koyun, içine sırasıyla 3 yemek kaşığı unu, mısır nişastasını, vanilyasını koyarak çırpıcı yardımı ile karıştırınız. Dileyen kişiler çubuk vanilyada kullanabilirler, o da ayrı bir lezzet katacaktır. Burada ocağınızı çok açmadan pişirilmesi gerekir dibinin tutmaması için. Muhallebimizi kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kıvamlı olana kadar pişirilir. Akışkan bir muhallebi olmaması gerekiyor bu yüzden ocaktan aldıktan sonra bir kenarda blenderden geçirilir.

Etimek Tatlısının Şerbeti:

Ayrı bir tencerede 1,5 su bardağı suyu ve 1 su bardağı toz şekeri karıştırarak kısık ateşte pişiririz. Kaynatana kadar yeterli olacaktır ve ılıması için bir kenarda dinlendiririz.

Etimek Tatlısının Yapılışı:

10 adet etimeği, büyük dikdörtgen bir kaba tek sıra olacak şekilde dizelim. Ilıması için dinlendirdiğimiz şerbeti etimeklerin üzerine bir kepçe ile gezdirelim. Etimekler sert olduğu için şerbetinin çekmesini beklemek gerekecektir.

Hazır olduğunda muhallebimizi üzerine dökelim ve dışarıda biraz beklettikten sonra soğuması için buzdolabına koyalım. Üst katmanı için krem şantisini hazırlayalım. Muhallebisi için 3 su bardağı süt kullanılmıştı kalan bir su bardağı sütü 1 paket krem şanti ile çırpalım. Dolapta birkaç saat soğuduktan sonra etimeklerimizin üzerine de hazırlanan krem şantiyi sürelim. Tekrar buzdolabında bekletmemiz gerekir daha lezzetli bir hal alması için. Birkaç saat beklettikten sonra en üstüne tarçın serperek servis edebiliriz.

Etimek Tatlısının Yanında Reyhan Şerbeti:

Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi reyhan şerbeti, çok sağlıklı olmasının yanında tatlılarla beraber güzel uyum sağlayan içecektir. Evde 10 dakikada yapacağınız reyhan şerbeti için;
Malzemeler:

• 1 demet olgunlaşmış reyhan
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı limon tuzu
• 1.5 litre içme suyu
• 2 adet çubuk tarçın
• 1 adet karanfil

Yapılışı:

1.5 litre suyu bir tencereye koyarak kaynatılır, reyhan otunu iyice yıkadıktan sonra kaynamış olan suya eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Reyhan otu kaynadıkça mor rengini de salmaya başlayacaktır. Çubuk tarçını, limon tuzunu ve 1 adet karanfili kaynayan suya eklenir. İyice kaynadıktan sonra 2 su bardağı toz şekeri ekleyerek kaynatmaya devam edilir. Dileyenler toz şeker miktarını arttırıp azaltabilirler. Derin bir kaba üstüne süzgeç koyarak kaynattığımız şerbeti boşaltalım ve biraz ılındıktan sonra buzdolabında soğutalım.

Reyhan şerbetinin püf noktaları:

Reyhan otu çok kaynatıldığında acı tat vereceği için maksimum 10 dakika ocakta tutulması önerilir. Şerbete normal limon yerine limon tuzu olması ayrı bir lezzet katacaktır ve karanfil unutulmamalıdır.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal