Et Tava Tarifi, Et Tava Nasıl Yapılır?

Kırmızı et severlerin sıkça arattığı et tava tarifini sizin için hazırladık. Et tava nasıl yapılır? İşte detaylar…

29.10.2020-18:15 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-17:30)

Dana eti ile yapılan et tava yemeğine, özellikle dana etini sevenler bayılacak! Yavaş yavaş piştiği için daha da lezzetli olan bu tarifi muhakkak deneyin. Peki et tava nasıl yapılır? İşte enfes et tava tarifi...

ET TAVA NASIL YAPILIR?

Fırında yapılan tariflerin tadının bir başka olduğunu düşünenlerdenseniz, bu et tarifine özellikle bayılacaksınız! Et tava tarifi, detaylarıyla...

ET TAVA TARİFİ

Malzemeler

- 1 kilogram dana kuşbaşı

- 50 gram kuyruk yağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

- 5 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı kapya biber

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 kilogram domates

- 1 baş sarımsak

- 1 adet kuru soğan

- Tuz

- Karabiber

- Kimyon

- Pul biber

et tava tarifi

Et tava tarifi için; Öncelikle etleri derin bir kaba koyun. Üstüne zeytinyağını, tuzu ve baharatları koyup, hepsini güzelce karıştırın. Ardından bu etleri tepsiye koyun. Üstüne koyacağınız biberlerin çekirdeklerini ayırın ve irice kesip doğrayarak, ekleyin. Aynı biçimde sarımsakları ve soğan parçalarını da tepsiye dizdiğiniz etlerin üstüne ekleyin. Domatesleri küp biçiminde doğrayın ve diğer malzemelerin üstüne koyun. Salçayı ılık su ile inceltin ve etlerin üstünde gezdirin. Kuyruk yağı ve tereyağını da küp biçiminde doğrayın ve en üste dizin. 200 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi koyun. Ardından 1 saat pişirdiğiniz yemeğiniz güzelce su salınca fırının sıcaklığını 230 dereceye yükseltin ve 1 saat daha bu şekilde pişirmeye devam edin. Arada karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Ardından yemeği fırından alın ve soğumadan servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun… 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal