Eskişehir'deki Öğretmen, Heimlich Manevrası ile Öğrencisini Kurtardı

Eskişehir'de öğretmen Renan Karabulut, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci İzzettin Abdullah'ı başarılı bir müdahale ile kurtardı.

08.10.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-11:06) Eskişehir'deki Öğretmen, Heimlich Manevrası ile Öğrencisini Kurtardı

Eskişehir'de Hayat Kurtaran Müdahale

Eskişehir'de gerçekleşen bir olay, öğretmen Renan Karabulut'un hızlı ve etkili müdahalesiyle öğrencisi İzzettin Abdullah'ın hayatını kurtardı. Olay, Avukat Şahap Demirer İlkokulu'nun bahçesinde, öğle teneffüsünde yaşandı.

Nefes Borusuna Kaçan Yiyecek

İkici sınıf öğrencisi İzzettin, bahçede tost yerken bir parçası nefes borusuna kaçtı ve zor anlar yaşamaya başladı. Bahçede görevli nöbetçi öğretmen Renan Karabulut, panik halinde yanına gelen İzzettin'in durumunu fark eder etmez müdahale etmeye başladı.

Heimlich Manevrası İle Kurtuluş

Karabulut, öğrencisinin nefes alamadığını görünce önce sırtına vurdu ardından da iki kez Heimlich manevrası uygulayarak tost parçasının çıkarılmasını sağladı. O anı anlatan Karabulut, "Soğukkanlı olmaya çalıştım. Allah yardım etti ve İzzettin'in nefes borusundaki tıkanıklık giderildi. Çocuk şu an gayet iyi," diye belirtti.

Öğretmenlik ve İlk Yardım Eğitimi

Öğretmen Renan Karabulut, eşinin sağlıkçı olduğunu ve onu dinleyerek Heimlich manevrasını öğrendiğini ifade etti. Karabulut, "Eğitimcilerin bu tür durumlarda hazırlıklı olmaları çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere ilk yardım eğitimleri veriyor," diyerek eğitimin önemine dikkat çekti.

İzzettin'den Teşekkür Mesajı

Olay sonrası öğretmenine minnettarlığını dile getiren İzzettin Abdullah, "Nefes almakta zorlandım ama öğretmenim çok yardımcı oldu. Ona çok teşekkür ederim ve onu seviyorum," diyerek hissettiklerini paylaştı.

Eskişehir'de, Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi'ndeki Avukat Şahap Demirer İlkokulunda 2'nci...

Eskişehir'de, Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi'ndeki Avukat Şahap Demirer İlkokulunda 2'nci sınıf öğrencisi İzzettin Abdullah (solda), bahçede tost yediği sırada bir parçası nefes borusuna kaçtı. Abdullah, sağlıkçı olan eşinden öğrendiği Heimlich manevrasını uygulayan öğretmen Renan Karabulut (sağda) tarafından kurtarıldı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal