Eskişehir'de Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı

Uluslararası Sanat Çalıştayı, Eskişehir'de başladı. 19 sanatçı, çeşitli disiplinlerde eser üretecek.

14.10.2024-18:06 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-18:06) Eskişehir'de Uluslararası Sanat Çalıştayı Başladı

Eskişehir'de Uluslararası Sanat Çalıştayı Düzenleniyor

Eskişehir Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Çalıştayı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde start aldı. Çalıştay, 19 Ekim tarihine kadar çeşitli atölye etkinlikleriyle devam edecek.

Vali Aksoy'dan Açıklamalar

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, etkinliğin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'in kültür ve sanat açısından önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti. Aksoy, "Burada yürütülen çalışmalar, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda yerel halkla buluşacak. Tüm Eskişehirlileri sergimizi izlemeye davet ediyorum" dedi.

Proje Yönetmeni Toker'den Bilgiler

Çalıştayın Proje Yönetmeni Günseli Toker, atölye çalışmalarının cuma gününe kadar süreceğini ve bu süreçte ortaya çıkacak eserlerin sergilenmesi için hazırlık yaptıklarını ifade etti. Toker, "Farklı disiplinlerden eserler üretmeyi planlıyoruz, oldukça keyifli bir süreç işleneceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Katılımcılar ve Eserler

Çalıştaya katılan toplam 19 sanatçı, ulusal ve uluslararası alandan tanınmış isimlerden oluşuyor. Toker, "Sanatçılarımız arasında Lüksemburglu, Amerikalı ve yerel sanatçılarımız var. Eskişehirli 4 sanatçımız da etkinliğe katkı sunacak" dedi.

Etkinlikte Öğrenme Fırsatı

Atölye etkinliklerinde katılımcılar, farklı tekniklerle eser üreten sanatçıların çalışma süreçlerini gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bulacak. Ayrıca, sergi Fırat Çakmak tarafından küratörlük yapılacak.

Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde 19 Ekim tarihinde açılacak sergide, sanatçıların eserleri yer alacak.

Eskişehir'de, uluslararası sanatçıları bir araya getirerek sanatseverlere sanatı yakından...

Eskişehir'de, uluslararası sanatçıları bir araya getirerek sanatseverlere sanatı yakından deneyimleme fırsatı sunmak amacıyla organize edilen "Uluslararası Sanat Çalıştayı" başladı. Atölye çalışmalarına katılan sanatçılar eserleri üzerinde çalışma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal