Eskişehir'de Eski Sevgilisini Bıçaklayan Sanığın Savunması Şaşırttı: "Kadın Olmanın Avantajını Kullanıyorlar"

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl Haziran ayında, spor eğitmeni Gamze C.'yi 15 yerinden bıçaklayan eski sevgili Fatih D.'nin davası sonuçlandı. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanığın savunması ise dikkat çekti. Fatih D., olayın kendisine iftira olduğunu öne sürerek, "Kadın olmanın avantajını kullanarak en üstten cezalandırılmamı istiyorlar" ifadelerini kullandı.

18.09.2024-17:10 - (Son Güncelleme: 18.09.2024-17:10) Eskişehir'de Eski Sevgilisini Bıçaklayan Sanığın Savunması Şaşırttı: "Kadın Olmanın Avantajını Kullanıyorlar"

Olay, Haziran 2023'te Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi'nde, Gamze C. arkadaşıyla yürüdüğü sırada eski sevgilisi Fatih D.'nin bıçaklı saldırısına uğramıştı. 15 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Gamze C., Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Olay sonrası kaçan Fatih D., polis ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalanarak tutuklanmıştı.

Sanığın Savunması ve Mahkeme Süreci

Mahkemede söz alan Fatih D., eski sevgilisi tarafından iftiraya uğradığını ve olayda bıçak kullanmadığını iddia etti. Fatih D. savunmasında, "“Başka erkeklerle ilişkisi olduğunu öğrendiğim zaman ayrılmak istedim. Kendisine daha önceden vermiş olduğum borcu da istedim. Uzaklaştırma kararı yalan beyanlarla ve iftiralarla alındı. Benim işlemediğim suçları sundular. Ailesiyle ilgili tehdit suçları üzerime atıldı. Bunların hepsi üzerine atılı suçlardır. Yaklaşık 200 cumhuriyet altını ve 2 milyon 250 bin TL dolandırdılar. Takip ettiğim söyleniyor. Zaten yerini biliyordum, öldürüp bıçaklama niyetim olsa gidip dükkanında yapardım. Aynı gün karakolda tehdit mesajı attığımı söylemişler fakat teslim etmemişler. Tekrar istendiğinde de sunamadılar. Yapmış olsam yaptım der anlımın akıyla yatarım. Savcı mütalaada çelişkiye düşmüştür. Olay anının mütalaa açıklaması ile güvenlik kamerası görüntüsü farklıdır.” dedi. Ayrıca, olay anındaki güvenlik kamerası görüntüleri ile savcının mütalaasının çeliştiğini öne sürdü.

Mahkeme Kararı

Mahkeme heyeti, sanık Fatih D.'yi "Kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl, "Israrlı takip" suçundan 1 yıl 6 ay ve "Ateşli silahlar ve bıçaklar hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu dava, Türkiye'de kadına yönelik şiddet vakaları ve bu tür suçlarda sanıkların savunma stratejileri konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal