Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Belek Üniversitesi'nde Dış Politika Vurgusu

Bülent Arınç, Belek Üniversitesi'nin açılışında Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

07.10.2024-19:14 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-19:14) Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan Belek Üniversitesi'nde Dış Politika Vurgusu

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Belek Üniversitesi Açılışında

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Antalya'nın Belek bölgesindeki üniversitenin 2024-2025 akademik yıl açılışına katıldı. Açılış dersinde "Dış politikada Türkiye'nin hedefleri" konusuna değinen Arınç, Belek Üniversitesinin Türkiye’nin en genç eğitim kurumu olduğunu ve 2 bin öğrenci kapasitesiyle butik bir üniversite niteliği taşıdığını belirtti.

Parlamenter Diplomasi ve Dış Politika Hedefleri

Açılışta yaptığı konuşmada Arınç, meclis başkanlığı döneminde parlamenter diplomasinin önemini vurgulayarak, "İktidara geldiğimizde Avrupa Birliği hedefimizi belirlemiştik. Bu süreçte parlamenter diplomasi, birçok ülkenin Türkiye’ye bakış açısını olumlu yönde değiştirdi" ifadelerini kullandı.

Diplomasinin Önemi

Arınç, Türkiye'nin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesini sağladığını ve diplomasinin soruları barışçıl yollarla çözmede etkili olduğunu ifade etti. "İç ve dış politikada diplomasi dilini iyi kullanmak zorundayız. Hedefimiz, Türkiye'nin ulusal çıkarları olmalıdır. Kırmızı çizgilerden uzaklaşarak nasıl uzlaşabileceğimizi düşünmeliyiz" şeklinde konuştu.

Afrika ve Diğer Coğrafyalardaki Sorumluluklarımız

Arınç, Türkiye'nin derin tarihi kökleri nedeniyle birçok coğrafyada görev ve sorumlulukları bulunduğunu özellikle vurguladı.

Akademik Yıl Açılışında Diğer Katılımcılar

Antalya Belek Üniversitesi açılışına Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen (Rektör) ve Ekrem Çalkılıç (Mütevelli Heyet Başkanı) da katıldı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç (ortada), Antalya Belek Üniversitesinin 2024-2025 akademik yıl...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç (ortada), Antalya Belek Üniversitesinin 2024-2025 akademik yıl açılış törenine katıldı. Akademik yıl açılışına Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen (sağ 2) ve Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Çalkılıç (sol 2) da katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal