Eski Kars Valisi Ahmet Kara kimdir, nereli? Ahmet Kara öldü mü, neden öldü?

Didim’den Ankara’ya giden eski Kars Valisi Ahmet Kara, geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti. Peki Eski Kars Valisi Ahmet Kara kimdir, nereli? Ahmet Kara öldü mü, neden öldü? İşte detaylar…

09.09.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-16:41) Eski Kars Valisi Ahmet Kara kimdir, nereli? Ahmet Kara öldü mü, neden öldü?

Eski Kars Valisi Ahmet Kara hayatını kaybetti. Aydın'ın Didim ilçesinden Ankara'ya seyahat eden Ahmet Kara, yolculuk sırasında yaşamını yitirdi. Çorum ve Kars'ta valilik yapmış deneyimli bürokrat, otobüste ani bir sağlık sorunu geçirdi. Kara'nın ani ölümü, ailesi ve sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu.

Ahmet Kara öldü mü, neden öldü?

71 yaşındaki Ahmet Kara, Didim'den başkent Ankara'ya doğru yola çıkmıştı. Sabah saatlerinde başlayan yolculuk sırasında, saat 10:00 civarında aniden fenalaşarak şoför ve yolcuların müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Kara'nın cenazesi, Ankara'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Eski Kars Valisi Ahmet Kara kimdir, nereli? Ahmet Kara öldü mü, neden öldü?

Ahmet Kara Kimdir?

2 Şubat 1953 tarihinde Erzincan'ın Uluköy köyünde doğan Ahmet Kara, uzun yıllar bürokrat olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yaptı. İlkokuldan mezun olduktan sonra Erzincan İmam Hatip Ortaokulu ve Erzincan Lisesi'nde eğitim gördü. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Kara, kariyerine Edirne İl Maiyet Memurluğu ile başladı. 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kars Valisi olarak atanmasının ardından birçok projeye öncülük etti. 2014 yılında Çorum Valiliği'ne atanan Kara, valilik görevinde bulunduğu süre boyunca sosyal ve ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağladı. İki çocuk babası olan Ahmet Kara, ülkenin önemli bürokratlarından biri olarak anılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal