Eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi hayatını kaybetti

2016 yılında Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları doğrultusunda emekli edilen eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi 73 yaşında hayatını kaybetti.

24.08.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-16:56) Eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında hayatını kaybetti. Mendi'nin vefat haberi, oğlu Cihan Mendi tarafından duyuruldu. Cihan Mendi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Canımız Babamız, gururumuz, her şeyimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetiştirdiği çok büyük devlet adamı, büyük Fenerbahçeli, eski Jandarma Genel Komutanı, Emekli Orgeneral Galip Mendi’yi bu sabah kaybettik. Başımız sağ olsun. Cenaze detaylarını belirleyince paylaşacağız," ifadelerini kullandı.

Galip Mendi Kimdir?

1970 yılında asteğmen rütbesiyle Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Galip Mendi, 1971 yılında Piyade Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezun olarak TSK'da görev yapmaya başladı. 1983 yılına kadar çeşitli birliklerde görev alan Mendi, 1985 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak Muğla'da Piyade Tabur Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi'nde Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 70. Piyade Tugayı Kurmay Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi hayatını kaybetti

1992 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atanan Mendi, bu komutanlık bünyesinde Okul Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, 4. Özel Kuvvet Alay Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

1998 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi eden Galip Mendi, 1. Komando Tugay Komutanlığı ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılında Korgeneral rütbesine terfi ederek Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı (ATASE) ve Denetleme Başkanlığı'na atandı. Bu dönemde Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda Muharebe ve Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı ve Eğitim Kolordu Komutanlığı ile 8. Kolordu Komutanlığı görevlerini yürüttü.

2012 yılında Orgeneral rütbesine terfi eden Mendi, 2. Ordu Komutanlığı'na atandı. 2014 yılında Ege Ordusu Komutanlığı'na ve 2015 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'na getirildi. 2016 yılında Yüksek Askerî Şura kararları ile yaş haddi nedeniyle 65 yaşında emekli oldu.

Galip Mendi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar boyunca önemli görevlerde bulunarak ülkesine hizmet etti. Vefatı, ailesi ve TSK camiası başta olmak üzere tüm sevenlerini derinden üzdü. Cenaze törenine ilişkin detayların ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal