Eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta Yolsuzluk Soruşturması Kapsamında Tutuklandı

İlir Meta, 21 Ekim'de yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla gözaltına alındı. Mahkeme, tutuklanmasına karar verdi.

23.10.2024-23:11 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-23:11) Eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta Yolsuzluk Soruşturması Kapsamında Tutuklandı

Eski Cumhurbaşkanı İlir Meta Tutuklandı

Yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla hakkında soruşturma yürütülen eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, 21 Ekim tarihinde gözaltına alındı. Arnavutluk Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin Özel Mahkemesi tarafından yürütülen mahkeme süreci sonucunda Meta'nın tutuklanmasına karar verildi.

Mahkeme Kararının Gerekçesi

Mahkeme, Meta'nın soruşturma süresince tutuklu kalmasına hükmederken, boşanma aşamasındaki eşi Monika Kryemadhi için de aylık olarak polise imza verme şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi. Savcılar, Meta'nın Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı olduğu dönemde yetkisini kötüye kullanarak finansal kazanç elde ettiği iddiasında bulundu.

Toplumsal Tepkiler ve Yanıtlar

Arnavutluk medyasında yer alan haberlere göre, Meta'nın yolsuzluk ve kara para aklama iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alındığı bildirildi. Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Tedi Blushi, Meta’nın gözaltına alınmasını “gerçek bir terör eylemi” olarak tanımlarken, avukatı Genci Gjokutaj ise durumu “siyasi amaçlı” bir hamle olarak değerlendirdi.

İlir Meta'nın Siyasi Kariyeri

İlir Meta, 1999-2002 yılları arasında Başbakanlık, 2013-2017 yılları arasında Meclis Başkanlığı, 2017-2022 yılları arasında ise Cumhurbaşkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, birkaç hükümette çeşitli bakanlık görevlerinde bulunmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal