Bir süredir geçim problemi yaşayan evli çift, kavga etmeye başladı.
Sinirli koca, mütemadiyen anlaşmazlık yaşadığı karısının eve girmemesi için kapı kilidini değiştirdi.
Evin ihtiyaçları almak için dışarı çıkan kadın, eve geldiğinde şok oldu. Eve çağrılan emniyet güçleri, olanları tutanak altına aldı. Soruşturmanın başında olan Cumhuriyet Savcısı, sinirli koca ile ilgili 'kötü muamele' kabahatinden iddianame hazırladı.
İddianame, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından onaylanınca eşini eve almayan koca zanlı sandalyesine oturdu.
Tarafları söz hakkın veren Asliye Ceza Mahkemesi, kapı kilidini değiştiren koca ile ilgili açılan 'kötü muamele' kabahatinden beraat kararı aldı. Kararı, soruşturmanın başında olan Cumhuriyet Savcısı temyiz etti.
Dava dosyasını değerlendiren Yargıtay 18. Ceza Dairesi, örnek nitelikte bir hüküm verdi.
Hükümde şu ifadeler yer aldı:
'Sanığın, resmi nikahlı eşi olan katılan ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle evde olmadığı sırada kapı kilidini değiştirdiği ve katılanın eve girmesini engellediği olayda, eyleminin Türk Ceza Kanunu'nun 232/1. maddesinde düzenlenen 'kötü muamele' suçunu oluşturduğu gözetilmeden, sanık hakkında beraat kararı verilmesi kanuna aykırıdır.
Cumhuriyet Savcısı’nın temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden hükmün bozulmasına, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.'.