Esat Murat Molva Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Oldu

Esat Murat Molva, Türkiye Briç Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi. Yeni yönetimle briç sporunu daha da ileri taşımayı hedefliyor.

09.10.2024-15:32 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-15:32) Esat Murat Molva Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Oldu

Esat Murat Molva Yeni Başkan

Türkiye Briç Federasyonu, yeni başkanını belirledi. Esat Murat Molva, federasyonun 2023 yılı olağan seçimli genel kurulunda yapılan oylamada %95'lik bir oy oranıyla başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda Alınan Kararlar

Olağan genel kurul, Ankara'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Esadullah Turhan Aküzüm, divan başkanlığını üstlenirken, mevcut başkan Yasemin Merçil'in aday olmamasıyla sadece Molva seçimde tek aday olarak yer aldı. Kullanılan 65 oydan 62'sini almayı başaran Molva, büyük bir destekle görevi devraldı.

Molva'nın Hedefleri

Seçim sonrası bir konuşma yapan Esat Murat Molva, federasyonun geleceğine dair umut verici mesajlar verdi. Briç sporunu olimpik bir branş olarak gördüklerini vurgulayan Molva, federasyonun daha görünür hale gelmesi için gerekli adımları atacaklarını söyledi.

"Kulüplerin Önünü Açmak İstiyoruz" dedi. Pandemi ve deprem sonrası sıkıntılar yaşayan kulüpleri güçlendirmek için çalışacaklarını belirten Molva, "Aşamalı bir şekilde elektronik briçe geçerek, anlaşmazlıkların giderilmesi için kameralı sistem uygulamaları üzerinde duruyoruz," şeklinde bilgilerini paylaştı.

Yeni Yönetim Kurulu

Esat Murat Molva'nın liderliğindeki yeni yönetim kurulunda; Aykut Aksu, Samet Karagöz, Can Berktaş, Sevinç Atay, Kaan Aydın, Burhan Poshoroğlu, Uğur Öncel, Hacı Ali Çelik, Talip Çankırı ve Tuncer Şengöz gibi isimler yer aldı. Molva, yönetim kuruluyla birlikte briç sporunda yeni projelere imza atmayı hedefliyor.

Türkiye Briç Federasyonunun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı...

Türkiye Briç Federasyonunun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren Esat Murat Molva, kullanılan 65 oyun 62'sini alarak federasyon başkanlığına seçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal