Erzurum'da Sağlık Çalışanları Gazze İçin 47. Kez Yürüdü

Erzurum'da sağlık çalışanları, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto ederek 47. kez sesiz yürüyüş gerçekleştirdi.

05.10.2024-17:48 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-17:48) Erzurum'da Sağlık Çalışanları Gazze İçin 47. Kez Yürüdü

Erzurum'da Sağlık Çalışanlarından Gazze İçin Protesto

Erzurum'da, sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 47. kez sessiz yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Detayları ve Dua

Lalapaşa Camisi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Yakutiye Medresesi'ne yürüdü. Medrese önünde gerçekleştirilen dua sonrasında grup adına basın açıklaması yapan Dr. Yusuf Çiftçi, Gazze'deki savaşın 52 haftadır sürdüğünü ve kendilerinin bu protesto eylemini 47 hafta boyunca devam ettirdiklerini belirtti.

Dr. Çiftçi'den Açıklamalar

Dr. Çiftçi, İsrail'in askeri başarısızlığının bedelini sivillere ve masum çocuklara ödettiklerini vurgulayarak şunları ifade etti:

"Savaşı Gazze kazandı, kaybeden ise İsrail. Gazze, hem Allah'ın hem insanlarının rızasını kazandı. Bombalanan hastanelerde parçaları dahi bulunamayan 500 şehit, kaybedenlerin cebinde bu savaşı kazanmış durumda. Çocuklarımız için endişe ediyoruz; bu durum devam ettikçe kaybedenler artıyor."

Şiir ve Etkinlikler

Açıklamanın ardından bir çocuk, Gazze ile ilgili bir şiir okudu. Ayrıca, İHH İnsani Yardım Vakfı Erzurum Şubesi tarafından düzenlenen "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği ile çocuklar, aileleriyle birlikte Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra kalp ve çiçek gibi resimler yaparak katkıda bulundu.

Erzurum'da sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için...

Erzurum'da sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için 47'inci kez sessiz yürüyüş yaptı. Yakutiye Medresesi'nde ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı Erzurum Şubesi tarafından "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal