Erzurum’da ambulans ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Erzurum Oltu’da sabah saatlerinde meydana gelen kazada ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

30.07.2024-10:29 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-10:29) Erzurum’da ambulans ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Erzurum’da ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı can pazarı yaşandı. Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi yakınlarında sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, dört kişi hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı.

Ambulans ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı

Haber7’de yer alan habere göre; Saat 06.00 sularında meydana gelen kazada, Fatih Karadeniz (39) yönetimindeki ambulans ile Feyzullah İyisoy'un (75) kullandığı 16 Z 2975 plakalı hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı. Oltu'dan Erzurum'a hasta götürdükten sonra geri dönen ambulans, Çamlıbel Mahallesi yakınlarında İyisoy'un aracıyla şiddetle çarpıştı.

Kazanın ardından, ambulans sürücüsü Fatih Karadeniz, hemşire Asiye Kaya (39), hafif ticari aracın sürücüsü Feyzullah İyisoy ve Nacihan İyisoy (70) olay yerinde yaşamını yitirdi. Ambulansta görevli ikinci hemşire Netice Altınok (39) ise ağır yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerine gelen jandarma, trafik polisi, Sağlık ekipleri ve itfaiye görevlileri hızla müdahalede bulundu. Ağır yaralanan hemşire Altınok, yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ambulansla Erzurum'a sevk edildi.

Erzurum’da ambulans ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Soruşturma başlatıldı

Kaza sonucu hafif ticari araçta sıkışan Feyzullah ve Nacihan İyisoy'un cenazeleri, ekiplerin uzun uğraşları sonucunda araçtan çıkarılarak Oltu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza haberi üzerine olay yerine gelen sağlık personeli, meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı'ndan başsağlığı mesajı

Sağlık Bakanlığı, Erzurum'da yaşanan elim kazayla ilgili bir taziye mesajı yayımlayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralı sağlık çalışanı için de acil şifa dileğinde bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Erzurum'da görevli 112 Acil Sağlık Ekibi, görev dönüşü yaşanan kaza sonucunda maalesef 2'si sağlık personeli olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden mesai arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Tedavisi süren sağlık çalışanımıza acil şifalar dileriz."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal