Erzurum'da 25 Şüpheli Yakalandı: 6-8 Ekim Olayları Operasyonu

Erzurum merkezli operasyonda, 6-8 Ekim olaylarına karıştığı iddia edilen 25 kişi yakalandı.

09.10.2024-16:09 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-16:09) Erzurum'da 25 Şüpheli Yakalandı: 6-8 Ekim Olayları Operasyonu

Erzurum Merkezli Operasyon: 25 Gözaltı

Erzurum'da düzenlenen operasyonda, "Aynularab (Kobani)" gerekçesiyle 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylara katıldığı iddia edilen 25 kişi yakalandı. Operasyon, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) birimleri tarafından gerçekleştirildi.

Şüphelilerin Faaliyetleri

Yapılan araştırmada, bu kişilerin PKK/KCK terör örgütünün yönergeleri doğrultusunda hareket ederek Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs ilçelerinde güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına yönelik taş ve molotof kokteyli ile saldırılara katıldıkları iddia edildi.

Operasyonun Detayları

Erzurum, İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Aydın ve Eskişehir'deki belirli adreslerde düzenlenen operasyon neticesinde 25 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Adliyeye Sevk Süreci

Güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi'ne sevk edilen zanlıların yargı süreçleri başlayacak. Bu operasyon, terörle mücadele kapsamında atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Erzurum merkezli İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Aydın ve Eskişehir'de belirlenen adreslere düzenlenen...

Erzurum merkezli İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Aydın ve Eskişehir'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, Aynularab (Kobani) bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te yaşanan olaylara karıştığı iddiasıyla yakalanan 25 zanlı, adliyeye sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal