Erzincan'da Tahta Arabalarla Eğlenceli Yarış: FormuLaz

Erzincan'da düzenlenen 'Arabam tahtadan, inerim Ergan'dan' tahta araba yarışında heyecan dolu anlar yaşandı.

20.10.2024-18:17 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-18:17) Erzincan'da Tahta Arabalarla Eğlenceli Yarış: FormuLaz

Erzincan’da Geleneksel Tahta Araba Yarışı Düzenlendi

Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde, 'Arabam tahtadan, inerim Ergan'dan' temalı bir FormuLaz yarışı gerçekleştirildi. Rize'nin Ardeşen ilçesindeki Tunca beldesinden gelen Formulaz Derneği, Erzincan ve Rize Valilikleri ile Erzincan Belediyesi'nin iş birliğiyle bu etkinliği düzenledi.

35 Yarışmacı Heyecan Dolu Anlar Yaşadı

Yarışmaya toplam 35 kişi katıldı ve etkinlikte tahta arabaların güvenli olup olmadıkları öncelikle kontrol edildi. Yarışlar, beşerli gruplar halinde 1500 metrelik parkurda yapıldı. Start, geleneksel 'Xaşattule' yöntemiyle verildi. Yarışlar esnasında bazı tahta arabaların tekerlekleri kırılırken, bazıları da devrildi.

Erzincan Valisi’nden Önemli Mesajlar

Etkinlikte konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, bu tür yarışların sadece yerel değil uluslararası boyutta tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı. "Yerelden ulusala, ulusaldan da uluslararası düzeye geçmemiz gerekiyor. Dünya artık küçük bir ev haline geldi ve yereldeki güzellikleri tanıtarak kültür aktarımını sağlamalıyız" dedi.

Yarışmacılardan Yorumlar

Yarışmacılardan Necati Enes Gül, "Araçlarımız tamamen ahşaptan yapılmış olup fren tertibatımız ayağımızdaki kara lastiklerdir. Erzincan'da olmaktan memnunuz" ifadelerini kullandı. Diğer bir yarışmacı Arif Sarı ise, etkinliği çok beğendiğini ve Erzincan’ın misafirperverliğinden etkilendiğini belirtti. "Gelip görülmesi gereken bir yer. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde

Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde "Arabam tahtadan, inerim Ergan'dan" formuLaz yarışı düzenlendi. Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde faaliyet gösteren Formulaz Derneği, Erzincan ve Rize Valilikleri ile Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte 35 kişi yarıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal