Erzincan'da 11 Yöresel Ürüne Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu

Erzincan, 11 yöresel lezzetin coğrafi işaret tescili için başvurdu. Programda çeşitli tanıtımlar yapıldı.

05.10.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 05.10.2024-10:43) Erzincan'da 11 Yöresel Ürüne Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu

Erzincan'da Yöresel Ürünler İçin Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu

Erzincan'ın eşsiz yöresel lezzetleri, coğrafi işaret tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuruda bulundu. Öne çıkan 11 ürün arasında yaprak döneri, tandır ketesi, kasefe tatlısı, lüle baklavası, tava leblebisi, sakı elması, tandır ekmeği, tandır lavaşı, babukko yemeği, atom sütlaç ve Kemaliye kavurması yer alıyor.

Tanıtım Programı Düzenlendi

Valilik öncülüğünde gerçekleştirilen coğrafi işaret belgesi başvurusuna yönelik program, Erzincan İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde düzenlendi. Programa katılan Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Ömer Faruk Sarıtaş, başvuru yapılan 11 yöresel lezzet hakkında detaylı bilgi verdi.

Protokol İmzalandı

Programda ayrıca, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Serkan Kütük ile Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rahmi Özendi'nin katılımıyla, bal paketleme tesisine ait makine ekipmanları için protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Vali Aydoğdu'nun Açıklamaları

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, programda yaptığı konuşmada, yöreye ait zenginliklerin coğrafi işaretleme sistemine dahil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Şu ana kadar 7 ürünün marka tescilinin yapıldığını belirten Aydoğdu, yeni başvurularla bu sayının 18'e ulaşabileceğini ifade etti.

Bal Üretimi ve Paketleme Tesisi

Aydoğdu, Erzincan'ın Türkiye'deki en yüksek bal üretiminde ilk 10 il arasında yer aldığını dile getirerek, "İlimizin ve üreticilerimizin teknolojiye uygun bir paketleme tesisine ihtiyacı vardı. Bu önemli tesisin ilimize kazandırılmasında katkı sağlayan başta DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demirdöğen olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tesisimizin tüm bal üreticilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum," dedi.

Erzincan'ın yöresel lezzetlerinden, yaprak döneri, tandır ketesi, kasefe tatlısı, lüle baklavası...

Erzincan'ın yöresel lezzetlerinden, yaprak döneri, tandır ketesi, kasefe tatlısı, lüle baklavası, tava leblebisi, sakı elması, tandır ekmeği, tandır lavaşı, babukko yemeği ve atom sütlaç ile kemaliye kavurmasının coğrafi işaret tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal