07.05.2022-17:06 (Son Güncelleme:07.05.2022-17:33)


1

Hsv enfeksiyonunun serolojik tanısı sadece geçmişteki bulaşmanın belirlenmesinde değerlidir. Verilen tedavi tekrarlamanın sıklığı ve şiddetine ve da cinsel partnerin enfeksiyon durumuna göre belirlenir.



2

Genital herpeste tedavi seçenekleri ise fazla değildir; genellikle doktor tarafından dozları yaralanan ve idamesi de hesaplanan oral asiklovir, oral valsiklovir ve oral famsiklovir kullanımıdır. tedaviye genellikle 2-3 günde belirgin cevap olmaktadır.



3

Scabies (uyuz) scabies (uyuz), sarcoptes scabie hominis ile oluşan erkek genital organındaki bir hastalıktır. Uyuza bağlı birden fazla tüneller glans organda, skrotumda ve organ şaftında sık olarak yerleşirler. Hastalardaki en sık şikayet geceleri veya sıcak banyodan sonra kaşıntının olmasıdır ve en sık başvurma şikayetidir. Scabies, hıv pozitif (AİDS'li) hastalarda %2-4 oranında sıklıkla görülebilir.



4

Scabieste önerilen tedavi % 5 permetrin kremin boyundan topuğa kadar uygulanmasıdır. Krem 8-14 saat sonra silinmelidir. Lindan losyon veya krem scabies (genital uyuz) için ayrı bir tedavi seçeneğidir.



5

Pedikülosis pubis (genital organ biti, bit) ’’phthuris pubis’’ adında bir parazitle oluşur ve sık olarak ilişki ile ve temas ile geçer.



6

Lezyon kahverengi veya gri renkte ve kıl kökünü tutan bir görünümdedir. Pedikülosis pubisin (genital bit) tedavisi eğer teşhis doğru konulursa kolaylıkla topikal permetrin ve lindan ile yapılmaktadır. Eş tedavisi de mutlaka gereklidir.



7

Psoriazis (sedef hastalığı) erkek genital organlarını etkileyen en sık cilt hastalıklardan biridir. nadiren bütün skrotum (testis, torbalar) ve penis tutulabilir. Sadece organ üzerinde de olabilir. tedavisi genellikle lokal klinik uygulama ile yapılır.



8

Alerjik dermatit ve irritan dermatit bazı ilaçlara , hijyenik deodorantlara duyarlılık bu hastalığa yol açabilir.



9

Allerjen maddelerin tespit edilmesi ve yasaklanması ve lokal kortizol içeren ilaçlarla yapılan uygun tedavi allerjik kontakt dermatitin çözümü olmaktadır. Asıl tedavi allerjiye sebep olan etkenleri ortadan kaldırmaktır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR