İshale neden olan etkenler arasında, virüsler, bakteriler ve parazitlerin etkili olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, dışarıda satılan dondurmaların ve çabuk bozulan besinlerin ishali tetiklediğini belirtiyor.
AÇIKTA SATILAN DONDURMAYA DİKKAT
Yazın çok tüketilen dondurmanın tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Sokullu, "Açıkta satılan dondurmalar mümkün olduğunca tüketilmemeli. Kapalı olarak satılan dondurmaların da bulunduğu dolapların sürekli çalışır durumda olması oldukça önemli. Süt ürünleri sıcak havada hemen bozulabildiği için dondurmanın eriyip sonradan dondurulmuş gibi bir görüntüsü varsa tüketilmemeye öen gösterilmeli" dedi.
İSHALİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİLER
- Dışarıda yiyecek bulundurmamaya dikkat edin.
- Hijyen koşullarından emin olmadığınız yerlerde yemek yemeyin.El hijyenine mutlaka dikkat edin, çocuklarınızın da ellerini hijyenik bir şekilde yıkamasını öğretin.
- Süt ve süt ürünlerini tüketirken çok daha dikkatli olun. Üretim ve son kullanma tarihleri ile saklama koşulların okuyun.
- Çocuklarda ishal başlar başlamaz sıvı takviyesine başlayın.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.