İshale neden olan etkenler arasında, virüsler, bakteriler ve parazitlerin etkili olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, dışarıda satılan dondurmaların ve çabuk bozulan besinlerin ishali tetiklediğini belirtiyor.
AÇIKTA SATILAN DONDURMAYA DİKKAT
Yazın çok tüketilen dondurmanın tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Sokullu, "Açıkta satılan dondurmalar mümkün olduğunca tüketilmemeli. Kapalı olarak satılan dondurmaların da bulunduğu dolapların sürekli çalışır durumda olması oldukça önemli. Süt ürünleri sıcak havada hemen bozulabildiği için dondurmanın eriyip sonradan dondurulmuş gibi bir görüntüsü varsa tüketilmemeye öen gösterilmeli" dedi.
İSHALİ ÖNLEMEK İÇİN ÖNERİLER
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.