Erikli Pilav

Erikli Pilav

09.04.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-10:25) Erikli Pilav

MALZEMELER

Pilav için;

  • Yarım çay bardağı Antep fıstığı                                                                       
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık                                                                         
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı                                                                           
  • Kabukları soyulmuş badem                                                                               
  • 2 bardak Amerikan pirinci                                                                                 
  • 1 tutamlık tarçın                                                                                               
  • 1 tutamlık yenibahar                                                                                         
  • Tuz                                                                                                               
  • 3 bardak su

Erik için;

  • 500 gram kuru siyah erik.                                                                               
  • İstenildiği kadar toz şeker. (1 çay bardağı kâfi.)                                                   
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı                                                                           
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

Hamur için;

  • 1 tane yumurta                                                                                                 
  • 1 kaşık zeytinyağı                                                                                             
  • Un                                                                                                                   
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

  • Eriklerinizi iyice yıkadıktan sonra düdüklü ya da tencerede pişirin.
  • Erikler suyunu çekip pişince tencerenize 1 çay bardağı toz şekerinizi, yarım çay bardağı kadar zeytinyağınızı, 1 çorba kaşığı tereyağınızı koyun ve biraz daha kaynatın
  • İyice piştikten sonra ocaktan alın ve soğuyunca eriğin çekirdeklerini alın.
  • Pilav için, bir tencereye zeytinyağı koyup pirinci kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı kadar suyu ve tuzunuzu ilave edin.
  • Pirinç suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağı koyun ve pilavınızın altını kapatın.
    Zeytinyağında hafif pembeleşen badem ve fıstıkları da pilavınıza ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
    Pilav pişmeye devam ederken 1 kaşık yağ ve 1 yumurta ile yaptığımız hamurunuzu 30 cm çapında açın. Hamurun tam orta kısmına nişan yüzüğünüz yada yuvarlak bir cisim sayesinde şekiller açın.
  • 20 25 cm çapındaki tencerenize yufkanızı yerleştirin.
    Yufkayı yerleştirdiğiniz tencereye eriğin yarısını yayın, eriğin üzerine pilavın yarısını koyun, pilavın üzerine de kalan erikleri koyun ve en son olarak da en üste pilavınızı koyup hamurunuzu kapatın.
    Elde ettiğimiz hamuru yağladıktan sonra fırında kızartın ve kızardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal