Kıtır kıtır bir lezzet için erikli galette tarifini deneyebilirsiniz. Özellikle çay saatlerinde oldukça iyi gidecektir.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
10 adet mürdüm eriği veya angelik erik
File badem
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Milföy hamurunu yağlı kağıt üstünde incecik açın. Fırını 200 derecede ısıtın. Erikleri ikiye kesin veya elma dilimi biçiminde dilimleyin. Açmış olduğunuz hamurun üzerine tereyağından güzelce sürün ve dilimlenmiş erikleri düzgün biçimde koyun. Kenarlarını katlayın ve yumurta sarısı uygulayın. Toz şekeri her bölüme serpiştirin. File badem ile süsleyin. Evvelden ısıtılmış fırında hamur kenarları güzelce kızarana dek pişirin. Ilık ve dilerseniz 1 top dondurma ile servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.