Erik Soslu Lezzetli Lor Tatlısı

Erik soslu, lorlu hem ekşi hem tatlı bir tatlı önerimiz var. Damak çatlatan erik soslu lorlu tatlının tarifini sizler için derledik.

01.11.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-12:58)

Hem ekşi hem tatlı hem de kolay bir tatlı yapmak ister misiniz? Erik soslu lorlu tatlı tam size göre. İşte hem ekşi hem de tatlı erik soslu lorlu tatlısının tarifi...

MALZEMELER

  • 650 g tatlı lor peyniri 
  • 2 adet yumurta 
  • 3 çorba kaşığı un (45 g) 
  • 1/2 paket hamur kabartma tozu 
  • 1/2 su bardağı krema (Çırpılmış) 

ŞERBET

  • 2 su bardağı şeker (350 g) 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
  • 1/2 limonun suyu 

SOS

  • 1 su bardağı doğranmış anjelik eriği 
  • 3 çorba kaşığı toz şeker (30 g) 
  • Bir tutam tarçın

TARİF 

Şekeri, limonu ve suyu bir tencereye koyun. İlk olarak şerbeti kaynamaya alın. Orta ateşte şerbeti kaynatmaya başlayın.

Lor peyniri, vanilya, yumurta, unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta yoğurmaya başlayın.

Hamur kıvama gelince küçük bezeler halinde bölerek yuvarlamaya başlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarladığınız hamuru yerleştirin.

180 derece fırında hamur renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.

Erikleri, toz şekeri ve tarçını ayrı bir tencereye ekleyin. Sos kıvam aldıktan sonra tatlıların üzerine ekleyin. Afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal