Hem ekşi hem tatlı hem de kolay bir tatlı yapmak ister misiniz? Erik soslu lorlu tatlı tam size göre. İşte hem ekşi hem de tatlı erik soslu lorlu tatlısının tarifi...
MALZEMELER
ŞERBET
SOS
TARİF
Şekeri, limonu ve suyu bir tencereye koyun. İlk olarak şerbeti kaynamaya alın. Orta ateşte şerbeti kaynatmaya başlayın.
Lor peyniri, vanilya, yumurta, unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta yoğurmaya başlayın.
Hamur kıvama gelince küçük bezeler halinde bölerek yuvarlamaya başlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarladığınız hamuru yerleştirin.
180 derece fırında hamur renk alana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
Erikleri, toz şekeri ve tarçını ayrı bir tencereye ekleyin. Sos kıvam aldıktan sonra tatlıların üzerine ekleyin. Afiyet olsun...
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.