Erik Şerbeti Naslı Yapılmalı? Erik Şerbeti Tarifi

Yaz erik mevsimidir. Mürdümü, yeşili ve daha birçok çeşidi yazımızı şenlendirin. Bir de soğuk bir şerbet haline getirildi mi tadından yenmez de içilir.

19.07.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-09:55) Erik Şerbeti Naslı Yapılmalı? Erik Şerbeti Tarifi

Soğuk bir şerbet sıcak bir günün ferahlatıcısı ve kurtarıcısıdır. Yapıp buzdolabında saklayabilir, doğal bir şekilde serinleyebilir ve misafirlenize ikram edebilirsiniz.

MALZEMELER

4 su bardağı su
5 karanfil
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
250 g kımızı erik

HAZIRLANIŞI

Suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca toz şeker, karanfil ve tarçını ilave edin. Şeker eriyince iri doğradığınız erikleri ekleyin. Kapağını örtüp ocaktan alın. Kapağı hiç açmadan su ılıyana kadar bekleyin. Bu noktada erikler kendiliğinden pişecektir. Soğuduktan sonra ince bir süzgeçte süzün ve cam bir sürahiye koyarak soğuk servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal