Erdoğan: "Siyasetin Dalgalı Denizinde Gelgitler Olabilir, Ama Milletle Gönül Bağını Koruyacağız"

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

30.07.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-17:06) Erdoğan: "Siyasetin Dalgalı Denizinde Gelgitler Olabilir, Ama Milletle Gönül Bağını Koruyacağız"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

“Her şeyin farkındayız. Selden kütük kapaya çalışanların farkındayız. Ancak kesinlikle onlara fırsat vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, partinin karşı karşıya olduğu zorluklara karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. Siyasetin dalgalı denizine de değinen Cumhurbaşkanı, “Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir. Aslolan milletle gönül bağını muhafaza etmektir” şeklinde konuşarak, partinin temel amacının halkla olan bağlılık ve güveni korumak olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın konuşması, AK Parti'nin yaklaşan seçimler ve siyasi stratejiler hakkında hazırlıklarını gözler önüne serdi. 



Toplantı, parti içinde birlik ve beraberliği pekiştirmek ve halkla olan bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi ve konuşmada şu ifadelere yer verildi:

"Her şeyin farkındayız, selden kütük kapaya çalışanların farkındayız. Ama kesinlikle onlara fırsat vermeyeceğiz. Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir. Daha fazla gönül kazanacağız, iyi günde kötü günde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Aslolan milletle gönül bağını muhafaza etmektir. 

Ne fitne kazanına odun taşıyanların oyununa geleceğiz ne de hiç bir şey olmamış gibi davranacağız. 

Gazze'de devam eden soykırım konusunda Hamas'ı terörist ilan eden nasıl bir dil tutuklarını görüyoruz. 

MAVİ VATAN TEPKİSİ!

Türkiye'nin çıkarlarını savunmak yerine Mavi Vatan'a 'masal' diyerek, ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir.  

Anavatanımızın ayrılmaz bir parçası olan Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız

Bizim çizgimiz, karakterimiz bellidir. Biz, başına vurunca ekmeği alınan bir ülke değiliz.

GAZZE MESAJI

Geçtiğimiz yüzyılın en lanetli figürü olan Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Gazze bugün dünyanın en büyük imha kampına dönüşmüştür. Batılı liderler, görevi uluslararası güvenliği sağlamak olan kuruluşlar bu vahşeti neredeyse 300 gündür sadece uzaktan seyrediyorlar. Ne başkalarının hakkına el uzatırız, ne birilerine hakkımızı yedirtiriz. Kardeşlerimizi de en zor günlerinde yalnız ve çaresiz bırakmayız.

Gazze'de soykırım yaşanıyor. BM böyle bir süreçte sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak? Daha kaç bin çocuğun ölmesi gerekiyor? Netanyahu liderliğinde İsrail'in gittiği yol, yol değildir. Bakın bu gidiş gidiş değildir. Bu yol, yol değildir. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.

İsrail'in istilacı politikalarının tüm bölgeyi tehdit ettiğini görmek için daha kaç bin çocuğun ölmesi lazım, bakınız bu gidiş, gidiş değildir. Hukuk tanımaz İsrail devleti sadece Filistin, Lübnan için değil gelinen noktada artık tüm insanlık için, tüm dünya için tehdittir.

Katil Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı bölgeye yayma amacındaki niyeti biliyoruz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.

Türkiye olarak bundan 500 yıl önce engizisyondan kaçan Yahudilere kucak açtık, nasıl kol kanat gerdikse bugün de mağdur ve mazlumların yanındayız. Türkiye tüm kapasitesiyle mazlum Filistin halkının yanındadır."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal