Erdoğan: 'Deprem Gerçeğini Hiçbir Zaman Unutmadık' - 17 Ağustos'un Yıl Dönümünde Paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Ağustos Depremi'nde hayatını kaybedenleri andı.

17.08.2024-16:55 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-16:55) Erdoğan: 'Deprem Gerçeğini Hiçbir Zaman Unutmadık' - 17 Ağustos'un Yıl Dönümünde Paylaştı

Türkiye, 17 Ağustos 1999'da yaşanan ve 'asrın felaketi' olarak anılan Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında "Türkiye’nin deprem tehdidi altındaki bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık" ifadelerini kullanarak, 25 yıl önce yaşanan bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı diledi.

Depremin Yıkıcı Etkisi 25 Yıl Sonra da Hatırlanıyor

1999 yılında, saatler 03.02'yi gösterdiğinde Marmara Bölgesi'ni sarsan 7.6 büyüklüğündeki deprem, 45 saniye süren korkunç bir sarsıntıyla büyük yıkıma neden olmuştu. Marmara fay hattının kırılmasıyla birlikte yaşanan bu deprem, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, on binlercesinin yaralanmasına ve yüz binlerce insanın evsiz kalmasına yol açtı. Depremin ardından Türkiye, yapı güvenliği, afet yönetimi ve depreme hazırlık konularında önemli adımlar atmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Depreme Karşı Tedbirlerimizi Güçlendiriyoruz"

Erdoğan, mesajında, deprem gerçeğinin Türkiye için her zaman ön planda tutulduğunu ve bu konuda alınan tedbirlerin her geçen gün daha da güçlendirildiğini belirtti. "Deprem tehdidinin farkında olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma sorumluluğumuzun bilinciyle çalışıyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla yetinmeyip, depreme dayanıklı yapılar inşa etmek, afet yönetim sistemlerimizi geliştirmek ve halkımızı bilinçlendirmek için kararlılıkla adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi ve şunları ifade etti:

"17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu büyük acının yıl dönümünde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Türkiye’nin deprem tehdidi altındaki bir ülke olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkemizin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını sağladık. Hayata geçirdiğimiz projelerle 20 milyona yakın vatandaşımızı güvenli yuvalara kavuşturduk. 6 Şubat depremleri sonrası bölgede 300 bin konutun inşasına başladık. Bugüne kadar 76 bin konutu depremzede kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Tüm imkânlarımızla deprem bölgemizi eskisinden daha sağlam, daha ihtişamlı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Sürekli yeni projeler geliştirerek riskli yapılarda oturan vatandaşlarımızı binalarını yenilemeye teşvik ediyoruz. Tüm şehirlerimizi her türlü afete daha hazırlıklı hale getirinceye dek çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz."


17 Ağustos Depremi’nin Unutulmaz Kareleri

17 Ağustos 1999'da yaşanan bu büyük felaketin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen, o günün acısı hala taze. Depremin ardından oluşan yıkım, kayıplar ve halkın yaşadığı büyük travma, Türkiye’nin hafızasından silinmedi. 17 Ağustos Depremi'nin ardından çekilen fotoğraflar ve görüntüler, bu büyük felaketin unutulmaz kareleri olarak tarihe geçti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal