Erdek Limanı'nda Gönüllülerden Önemli Temizlik Faaliyeti

Balıkesir'in Erdek ilçesinde gönüllüler, sualtı temizliği yaparak çeşitli atıkları denizden çıkardı.

06.10.2024-21:47 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-21:47) Erdek Limanı'nda Gönüllülerden Önemli Temizlik Faaliyeti

Erdek Limanı'nda Sualtı Temizliği

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, gönüllü gruplar tarafından gerçekleştirilen sualtı temizliği çalışmaları dikkat çekti. Erdek Limanı'nda yapılan etkinlikte, deniz dibinden çöp konteyneri, su deposu, araç lastikleri ve jantları gibi birçok atık çıkarıldı.

Etkinliğin Detayları

4 Ekim tarihinde başlayan "Sualtı Temizlik Kampı" etkinliğine, Erdek Belediyesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Topluluğu ve Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği desteği sağladı. Temizlik çalışmaları sırasında, denizden çeşitli malzemelerin yanı sıra kamp sandalyesi, mutfak gereçleri, radyo, cep telefonu ve oyuncak gibi eşyalar da çıkarıldı.

"Denizlerin Temizliği Geleceğimiz İçin Önemli"

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, 2021'de yaşanan müsilaj olayının önemli nedenlerinden birinin insan kaynaklı tahribatlar olduğunu belirtti. Karışık, gelecekte daha temiz bir Erdek bırakmak adına denizlerin kirletilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Gönüllülerin Katkısı ve Hedefler

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği üyesi Hakan Tiryaki, 36 gönüllüyle toplamda 80 dalış gerçekleştirdiklerini ifade etti. Erdek Limanı'ndaki temizlik çalışmalarında binin üzerinde atık cismi denizden çıkardıklarını belirten Tiryaki, bölgedeki "pina" türlerinin tehlikede olmasının bu limanın temizlenmesine yön verdiklerinin altını çizdi.

Farkındalık Yaratma Çabası

Öte yandan, ODTÜ Sualtı Topluluğu üyesi ve endüstriyel tasarım öğrencisi Atahan Önaçan, denizlerin mevcut durumunun iç açıcı olmadığını ve katılımcıların bu konularda acilen bilinçlenmeleri gerektiğini vurguladı.

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki liman bölgesinde gönüllüler tarafından dip temizliği...

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki liman bölgesinde gönüllüler tarafından dip temizliği gerçekleştirildi. Liman bölgesindeki etkinlikte denizden çöp konteyneri, su deposu, araç lastikleri ve jantları, plastik sandalye, kamp sandalyesi, şişe, mutfak gereçleri, radyo, cep telefonu, oyuncak ve giysi ile ayakkabılar çıkarıldı. Çıkarılan nesneler, sayımları yapılarak limanda sergilendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal