Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın "Buğday Tanesi" Filmi Cenevre'de Gösterildi

Cenevre'de gösterilen "Buğday Tanesi" filmi, engelli bireylerin hakları için yapılacak adımlara dikkat çekti.

17.10.2024-19:40 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-21:00) Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın "Buğday Tanesi" Filmi Cenevre'de Gösterildi

Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın Hayatını Anlatan Film Cenevre'de İlgiyle İzlenildi

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatı üzerine çekilen "Buğday Tanesi" filmi, İsviçre’nin Cenevre kentinde seyircilerle buluştu. Filmin gösterimi, Cenevre'de devam eden Parlamento Arası Birlik'in (IPU) 149'uncu Genel Kurulu kapsamında yapıldı.

Gösterime Katılan Önemli İsimler

Gösterim programına, Asuman Erdoğan (IPU Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili), Selman Özboyacı (AK Parti Konya Milletvekili), Fatma Öncü (AK Parti Erzurum Milletvekili), Mevlüt Karakaya (MHP Ankara Milletvekili), Nurhayat Altaca Kayışoğlu (CHP Bursa Milletvekili), Burak Akburak (İYİ Parti İstanbul Milletvekili), Martin Chungong (IPU Genel Sekreteri), Laurent Wehrli (IPU Twelwe+ Grubu Başkanı), Christian Lohr (İsviçre Parlamento Üyesi), Burak Akçapar (Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi) ve İpek Zeytinoğlu Özkan (Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu) katıldı.

Engelli Haklarına Dikkat Çekildi

Filmin açılış konuşmasını yapan Asuman Erdoğan, film sayesinde Serkan Bayram’ın hayatındaki mücadelelerin önemine vurgu yaparak, “Bu, bize kararlılık ve sıkı çalışmayla neler başarabileceğimize dair umut veriyor.” şeklinde ifade etti. IPU Genel Sekreteri Chungong ise engelli bireylerle ilgili yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

Engelli Hakları İçin Uluslararası Birim Çağrısı

Bayram, film sonrası yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler altında bir Engelli Hakları Birimi kurulması çağrısında bulundu. "Bu devrimi gerçekleştirdik ve Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, engelli bireylerin de her alanda var olacağı bir dönem olacak" dedi.

Serkan Bayram, "Çocuklarımız, kadınlarımız ve insanlarımız ölmesin. Gazze ve Filistin ölmesin. Barış içinde bir dünya istiyoruz. Savaş istemiyoruz" diyerek, barış çağrısı yaptı.

Sonuç Olarak

Bayram, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından kabul edilen ve engelli bireylere yönelik erişilebilirlik kararının önemini vurgulayarak, bu kararın insan haklarının herkes için erişilebilir olmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) engelli milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan...

Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) engelli milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi, İsviçre'nin Cenevre kentinde gösterildi. Filmin gösterimi, Cenevre'de devam eden Parlamentolar Arası Birlik'in (IPU) 149'uncu Genel Kurulu marjında gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal